Nytt initiativ ska informera och utbilda kring mens

menstrupedia

Menstruation är ett tabubelagt ämne och i Indien finns det många myter kring vad det egentligen är. För att slå hål på myterna skapades Menstrupedia, en sajt och en seriebok om mens och allt vad det innbär.

Menstrupedia är dels en sajt, där kvinnor kan diskutera och ställa frågor kring mens, pubertet och graviditet, och dels en seriebok. I serieboken, som även används som läromedel i skolan, gestaltas tre kvinnor och deras upplevelser kring menstruation.

Grundarna till Menstrupedia är indiska Thuin Paul och hans hustru Aditi Gupta. Initiativet kom till efter att de hade skrivit en studieuppsats om ämnet och märkte att kunskapsnivån var låg. De felaktiga uppfattningar som många hade om mens verkade också spridas från generation till generation utan att ifrågasättas. Med Menstrupedia vill de istället täppa igen kunskapsluckorna och informera och utbilda den indiska befolkningen. I början av nästa år ska serieboken även ges ut i digital form så att den lättare kan spridas över världen.

 

Bildkälla: Menstrupedia.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.