Flera kan göra mera – Sollentunahjälpen får draghjälp av Doktorn.com

shutterstock_257430472

Vår kollega José San Martin tog i helgen kontakt med Sollentunahjälpen och tillsammans gjorde de i helgen en stor insats för några av de många människor som är på flykt. Tack vare José och Sollentunahjälpen kunde man dela ut både mat och varma kläder till flyktingar från Syrien som har sökt sig till Sverige.

Facebookgruppen Sollentunahjälpen har sedan en tid tillbaka tagit emot donationer från både företag och privatpersoner och i helgen som gick anordnade man en loppmarknad. Loppmarknaden drog in hela 11 700 kronor som gick direkt till Radiohjälpen.

Sollentunahjälpen har även samlat in såväl mat som kläder från privatpersoner och företag som man sedan tillsammans med vår kollega José San Martin och Doktorn.com-bilen körde ut till två flyktingförläggningar. José beskriver det med egna ord:

Vi fick ett så varmt mottagande från de människor på flykt som befann sig på flyktingförläggningen. Det var en mycket stark upplevelse och hela upplevelsen gör mig varm om hjärtat när jag tänker på det. Människorna var så tacksamma och letade igenom det vi hade med oss för att se vad de behövde. Vi fick bland annat förklara att det var nödvändigt med tjocka vinterjackor eftersom vi snart står inför en svensk vinter, något som de aldrig varit med om. Det som berörde mig mest var en liten flicka på 9 år som var alldeles själv i Sverige. Hon visste inte var hennes familj var men hoppades på att bli väl omhändertagen av Sverige. Jag fick sedan höra att dessa barn blir mycket väl omhändertagna och placeras hos fosterfamiljer.”

Nedan ser ni bild på Doktorn.com-bilen som levererar kläder. Obs. Ansikten på personerna har suddats ut.

IMG_1275

Vi är stolta över vår kollegas initiativ och det var en självklarhet att låna ut Doktorn.com-bilen till ett så fint syfte. Vi kan inte nog understryka att flera, runt om i landet, kan göra mera – och att din hjälp verkligen behövs! Tack José, Sollentunahjälpen och alla andra som gör en insats för de många människor som är på flykt undan krig och oroshärdar och som behöver och förtjänar trygghet, omtanke och en möjlighet till att normalt liv!

Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.