Fredagsinspiration: Höstpeppa istället för höstdeppa – vi vet hur!

shutterstock_296610071

Halvvägs igenom september så kan vi behöva mer höstpepp än höstdepp. Ingen aning om hur du ska gå till väga? Lugn, vi på Redaktionen hjälper till att höstpeppa dig!

Hösten har kanske dåligt rykte om sig och många pratar om höstdepressioner, mörkare tider och så vidare. Vi har däremot en annan inställning och ser flera fördelar med att hösten äntligen är här. Läs vidare så ska vi nog lyckas omvända även dig som är skeptisk!

Våga älska hösten!

shutterstock_117075283

Vare sig det är din favoritårstid eller inte, våga omfamna höstens kyliga krispiga luft, naturens färgskiftningar och det faktum att hösten är en del av livet.

Njut inomhus!

shutterstock_226078117

Redan under septembers kyliga kvällar kan det vara mysigt att ställa upp ett fönster, tända några ljus och lyssna på vinden utanför. Kanske med en kopp te i handen? Hösten är en perfekt årstid att tillåta sig själv att mysa inomhus och det är de små detaljerna som förhöjer njutningen.

Njut utomhus!

shutterstock_215289109

Visst sjunker temperaturen så här års, men då och då får vi också njuta av solens värme. Se till att vistas mycket utomhus och andas frisk luft, men se över garderoben om det är lager på lager eller en tjock jacka som gäller. Och ja, det regnar på hösten så investera i en regntät outfit för de där blötare promenaderna.

Ät gott!

shutterstock_252783325

Ät mat med mycket energi, grönsaker och frukt – glöm inte det även under höst och vinter. Laga gärna varm mat som du står dig på, exempelvis varma mustiga soppor och grytor (se veckans recept längre ner). I september finns fortfarande mycket skördemat så köp gärna närodlat.

Ta vara på ljuset!

shutterstock_307035677

Ja, ljustimmarna blir färre, så försök ta vara på ljuset när tillfället bjuds – varför inte ta en promenad på morgonen eller lunchen?

Lyssna på musik!

shutterstock_200523530

Regn och rusk, sol och kyligt, mörkt och dant  – hitta musik som peppar dig på hösten. Du kan även göra en spellista med mer mysig musik men för de där dagarna när allt känns tungt, skapa en spellista med musik som du kan kalla för ”höstpepp” och som får dig att dra på smilgroparna när löven faller!

Har du några egna tips på bra höstpepp? Dela med dig här eller på vår Facebooksida.

Med det sagt ger vi er veckans recept och passar på att önska trevlig helg!

Redaktionen

Veckans recept: Mustig lammgryta

shutterstock_256680217 lammgryta mat och hitta fler matrecept veckans recept höstgryta

En smakrik gryta som sköter sig själv på spisen ett par timmar. Rotsakerna kan varieras efter egen smak liksom kryddorna. Till grytan serveras inlagda havtornsbär som är härligt syrliga och fulla med C-vitamin. Receptet hittar du här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.