Träning har ingen ålder

SportBalans-topp-barbro-springer

Man är aldrig för gammal för att börja träna och en 70-åring kan vara minst lika vältränad som en 30-åring, om inte bättre. Det är friidrottaren Barbro Bobäck ett levande bevis för.

Barbro Bobäck är inte vilken pensionär som helst. I augusti i år sprang hon hem två guldmedaljer, en för 100 och en för 200 meter, när veteran-VM i friidrott hölls i franska Lyon. En bedrift hon inte alls hade räknat med när hon för bara fyra år sedan började träna veteran-friidrott.

– Jag har alltid hört att man är för gammal för det ena och det andra, men nu har jag bevisat att det inte är så, säger Barbro Bobäck till Aftonbladet Wellness.

Och en förebild är hon minsann och i höst är hon ansiktet utåt för Åhléns nya reklamkampanj för träningskläder. Med den vill de lyfta fram ett nytt sätt att se på träning och betona att träning är för alla, vilket Barbro Bobäck självklart är en härlig symbol för.

Om träning säger Barbro att det ger henne frihet och livskvalitet, plus att den gör henne starkare, förbättrar konditionen och ger mer ork. Vi kan inte annat än hålla med!

Ta en titt på reklamfilmen med Barbro Bobäck här nedan och låt dig inspireras av denna coola 71-åring!

 

Bildkälla: Åhlens.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.