Fredagsinspiration: 3 steg till ett välmående skägg!

shutterstock_302072165

Visste du att det finns en dag tillägnad skägget? Jo, minsann, Världsskäggdagen heter den och infaller i morgon. Bäst då att vårda skägget inför den stora dagen, så vi har samlat ihop lite råd kring hur du bäst tar hand om ditt skägg.

Precis som med övriga kroppen är hygien A och O för ett välmående skägg. Skägg har visserligen vissa hälsovinster, men det blir också en hel del bakterier som samlas där i och med att man dagligen kliar och känner på sitt skägg, så slarva inte med handhygienen.

Skägg har ju onekligen blivit populärt de senaste åren, men vad är hemligheten bakom ett snyggt skägg? Trimma bör man förstås göra, men man får heller inte glömma att vårda det.

Snyggt skägg i 3 steg:

Källa: Enkarlmedskagg.se

Steg 1. Skölj igenom ansiktet och skägget med varmt vatten. Ta lite skäggschampo och arbeta upp ett lödder. Skölj noga med varmt vatten och torka försiktigt ansiktet med en handduk.

Steg 2. Smörj in ansiktet med en återfuktande kräm och massera in några droppar skäggolja i skägg och mustasch. Denna verkar stärkande och återfuktande, plus att det luktar gott. Kamma försiktigt igenom skägget från topparna och uppåt.

Steg 3. Som en sista finish kan du ta en liten klick pomade eller vax för att forma till skägget.

Svårare än så behöver det inte vara och med rutinen inne tar det inte mer än några minuter och som belöning får du ett välvårdat och välmående skägg!

Ha nu en trevlig helg och Världsskäggdag!
Redaktionen

Veckans recept: Varma knäckepizzor med svamp

shutterstock_144423070 knäckepizza knäckebröd pizza doktorn matrecept tips massolit

Dags att ta tillvara på den stora svampskörden och bjuda vännerna på en höstmiddag med nordiska smaker. Dessutom är det ett utmärkt sätt att fira svampens dag som inträffar den 6 september! Varför inte bjuda på dessa knäckepizzor med svamp som aptitretare? Receptet finner du på www.doktorn.com 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s