Lilla My – älskad vårdhäst på gruppboende

shutterstock_238499020

Vårdhund har ni hört talas om, men vårdhäst? Jodå, på gruppboendet Klockaregården i Fritsla har brukarna möjlighet att spendera tid med vårdhästen Lilla My.

Minishetlandsponnyn Lilla My är omåttligt populär hos brukarna på Klockaregården och beskrivs som en liten häst med ett stort hjärta. Till en början fanns det brukare som var lite osäkra och rädda, men inte längre, berättar Åse Galko, enhetschef på Klockaregården, för SVT Nyheter.

Och själv tycks Lilla My själv trivas i sin roll som vårdhäst. Hon blir regelbunden klappad, matad, kramad och får gå på promenader. Även Lilla Mys ägare Åsa Bergqvist, som själv har jobbat många år inom vården och sett vilken skillnad djur kan göra, tycker att det är underbart att djur kommer in allt mer i vården.

Projektet med vårdhästen har varit mycket uppskattat och gått över förväntan, men om det pågår längre än till oktober återstår att se. Men en sak är säker: i Lilla My har brukarna på Klockaregården fått sig en ny vän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.