Favoritdieten inte bästa knepet

shutterstock_117362929

Har du hittat en favoritdiet där du slipper tumma på godsakerna men ändå kommer gå ner i vikt? Då bör du läsa vidare, för favoritdieten är kanske inte bästa sättet att tappa kilon. Tvärtom.

Det är Må Bra som skriver om en amerikansk studie som tyder på att vi minskar mer i vikt om vi följer en diet som vi inte har valt själva.

I de studiegrupper som ingick fick vissa deltagare välja om de ville äta kolhydratfattig kost eller en fettsnål kost. Utöver det var det två grupper som inte fick välja, utan blev tilldelad en av dieterna av en läkare. Efter sammanställning var det inga jättestora skillnader bland studiegrupperna men forskarna kunde ändå se att de som inte fick välja diet hade gått ner lite mer i snitt än övriga.

Det låter orimligt, kanske du tänker nu, för man borde ju ha lättare att hålla sig till en diet som innehåller mat som man tycker om. Men den goda maten kan också göra att det blir svårare att hålla sig till en lagom mängd mat och motstå frestelser, menar forskarna. Det kanske kan ligga något i det, vad tror du?

2 reaktioner på ”Favoritdieten inte bästa knepet

  1. Åh, detta stämmer så bra in på mig! Provade Viktväktarna och det gick inte alls! Jag har kämpat i många år och tyvärr haft ett återfall nu som jag kämpar mot men bästa dieten var när min PT skickade en lista på vad och när jag skulle äta. Fanns inte utrymme för fusk och resultat kom fort när man skötte sig! Och eftersom jag hade någon att stå till svars mot som frågade ”varför” istället för ”det går bättre nästa vecka” så ville jag göra bättre från mig.

    Sedan är jag en tävlingsmänniska! Finns olika sätt för alla men jag tror man ska finna en diet som visar att det är värt att vara på diet för snart ökar portionerna i storlek istället för att det är något helt annat än vad man brukar äta.

    • Hej Jessa! Tack för din kommentar och roligt att höra att du nu har hittat en livsstil och kost som funkar för dig! Precis som du säger finns det en passande diet för alla, det gäller bara att lista ut vilken det är 🙂 Hälsningar Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.