TV-tips: Det är inte så dumt att bli gammal

shutterstock_229474762

En kvartersdoktorn som försöker gå i pension, världens kanske äldsta bloggare och en jazzkatt som sjunger ur sig hemlöshet och missbruk – det är de tre färgstarka personer som du möter i dokumentärserien ”Det är inte så dumt att bli gammal” som har premiär på SVT2 ikväll.

Just kvartersdoktorn kanske du känner igen då det för ungefär fem år sedan gick en populär dokumentärserie med just namnet ”Kvartersdoktorn”. Där kunde tittaren följa Magnus Eriksson och hans kollegor på en vårdcentral på Södermalm i Stockholm. Nu, fem år senare, har Magnus Eriksson må hända gått i pension men det betyder inte för den delen att han trappat ner på takten. Han är bland annat verksamhetschef på ett gym, jobbar som dräng på en bondgård och involverar i såväl Läkare utan gränser som jobbar extra som läkare. Det är också Magnus Eriksson som är först ut i dokumentärfilmaren Åsa Blancks nya serie.

dok-kvartersdoktorn-06-0-jpg

Magnus ”Kvartersdoktorn” Eriksson

Efter Magnus Eriksson får vi följa Dagny, kan hända världens äldsta bloggare som på äldre dagar (Dagny är över 100 år) omfamnat såväl datorer som sociala medier. Sist men inte minst möter vi Kent som med hjälp av jazzen tar sig ur hemlöshet och missbruk och sedan ger sig ut på turné. Seriens gemensamma nämnare är: det är inte så dumt att bli gammal. Eller vad säger du? Kommentera gärna här eller på vår Facebooksida.

Sändningstider:
Kvartersdoktorn försöker bli pensionär, SVT1 torsdag 20 augusti kl 21.00 och i SVT Play
Livet börjar vid hundra, SVT1 torsdag 27 augusti kl 21.00 och i SVT Play
Vägen till vansinnet, SVT1 torsdag 3 september kl 21.00 och i SVT Play

En reaktion på ”TV-tips: Det är inte så dumt att bli gammal

  1. Ping: Kvällens tv-tips: Första hjälpen | DOKTORN.com Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.