Fredagsinspiration: Förläng sommarkänslan!

shutterstock_279556223

Även om semestern är slut betyder inte det att du automatiskt måste återgå till vardagslunken. Vi vet inte hur det är med er, men vi är i alla fall inte riktigt redo att släppa taget om sommaren 2015 ännu.

Det är ju trots allt bara mitten av augusti än så länge och det kan ju inte heta ”sensommar” för ingenting! Men det gäller att ta tillvara på de dagar som fortfarande bjuder på behagliga temperaturer, så för er som behöver lite inspiration för dessa dagar– här kommer den!

Klä dig somrigt

shutterstock_257802040

Vänta med att packa ner sommarkläderna. Använd de så länge det går för att behålla sommarkänslan. Det gäller även solglasögonen; skydda ögonen mot solljus samtidigt som du får en somrig look.

Unna dig en glass

shutterstock_279155894

Glass hör sommaren till och är det sol är det förstås givet att unna sig en glass och sitta utomhus och njuta.

Plocka bär

shutterstock_298393829

Har du nära till skog är vårt tips att plocka bär såsom blåbär, hallon och lingon. Gör saft, marmelader och sylt som påminner om sommaren. Eller varför inte frysa in bären och ta fram en regnig dag och bland till en somrig smoothie?

Ät med färg

shutterstock_268998200

Överlag tror vi på färgglad mat, dels för alla viktiga vitaminer och mineraler och dels för det somriga intrycket. De mustiga grytorna kan gott vänta någon månad till eller två.

Umgås utomhus

shutterstock_295210007

När vi umgås med vänner och familj är det gärna under former som inkluderar mat. Och än är dagarna (och även vissa kvällar) varma nog för att äta utomhus, antingen på balkongen/uteplatsen eller i närmaste park med en picknickkorg.

Boka en weekend

shutterstock_212285617

Sol, avkoppling och god mat och dryck förknippar vi ofta med sommar. Det kräver förstås tid och lite mer pengar, men har man möjlighet så är en weekendresa verkligen att rekommendera. Åker man lite längre söderut i Europa finns det god chans till värme även en bit in på hösten.

Sådär ja, hoppas ni har fått lite mer känsla för att sommaren fortfarande har mycket att erbjuda. Vi tänkte ta helg nu (och självklart bocka av flera av ovan nämnda förslag)!

Trevlig helg!
Redaktionen

Veckans recept: Jordärtskockssoppa med calvados och äpplemust

Mat av mastio jordärtskockssoppa veckans recept

En mild och mjuk soppa toppad med krispigt fläsk och smakrik svamp. Receptet är framtaget av Sandra Mastio, vinnare av Sveriges mästerkock 2015. Läs hela receptet här

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.