Svampälskare – skogen kryllar av det gula guldet!

shutterstock_280181036

Det må ha varit en sommar som lämnade mer att önska vädermässigt, men som man brukar säga: inget ont som inte för något gott med sig. Det goda i det här fallet är tillgången på svamp!  

Ett resultat av det regniga sommarvädret är att skogen just nu kryllar av svamp, kantareller närmare bestämt. Det talas om att juli var en rekordmånad som har gett ca 2,5 ton svamp, detta i jämförelse med förra årets skörd på ynka 10 kilo, rapporterar SVT Nyheter Värmland.

Kantareller hittar du i barr- och lövskogar över nästan hela Sverige. Förutom att kantarellen är fantastiskt god och utmärkt i matlagning så innehåller den till exempel kostfiber och naturligt D-vitamin, som dessutom bevaras vid tillagning.

Så vad väntar du på? Ta med dig en korg, sätt på dig gummistövlar och ge dig ut i närmaste svampskog och leta rätt på det gula guldet! Och tro inte att man måste vara svampälskare för en tur i skogen. Man kan likväl göra det för sitt eget välmående och bara njuta av lugnet, dofterna och den friska luften som finns i skogen. Det kommer göra underverk för själen!

Mer läsning om olika svampar hittar du här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.