Snygg ring hjälper dig hålla koll på din livsstil!

_IGP5744-Edit2

Minns du humörringen? Ringen som du hade på fingret och som sades ändra färg efter ditt humör. Snart kommer en modern variant av humörringen finnas på marknaden för den uppkopplade generationen – en unik ring som kan ge dig personliga råd till en ännu bättre livsstil.

Bakom ringen står det finska företaget Ōura. Ringen presenterades på en mässa i San Francsco tidigare i år och är enligt tillverkaren kulmen på över 30 års finsk forskning inom teknik, fysiologi och produktutveckling med inriktning hälsa och välbefinnande. Själva designen står bland annat prisbelönte industridesignern Harri Koskinen för. Man har lagt stort fokus på att inte bara göra en funktionell ring utan även en ring som alla kan tänka sig bära, dagligen.

OURA_lifestyle_2_plain

Men, ringen är mycket mer än design. Ringen i sig är som en liten dator och i ringen finns bland annat avancerade mätare för sömn och hjärtslag. Till ringen kommer även en app, för närvarande endast till iOS (Apple) som analyserar din sömn och din dagliga fysiska aktivitet. I kombination med data som du själv lägger in i appen tar programmet fram skräddarsydda och personliga råd om hur du kan förbättra sömn och få balans i ditt vardagsliv. Det kan vara råd om hur du ska bete dig för att sova bättre, få mer ut av din motion eller planera sömn och vardag för bästa hälsoeffekt. Ringen fungerar även när du inte har din mobiltelefon med dig, då skickar den istället informationen nästa gång den är kopplad till telefonen. Enligt tillverkaren själv så kommer ringen bara behöva laddas 30-60 minuter var tredje dag.

OURA_app

Apple och deras Watch fick inte det gensvar inom modevärlden som de hade förväntat sig, men Ōura håller om man får tro bilderna en helt ny nivå när det kommer till uppkopplade livsstilsprylar. I september planerar man att börja sälja Ōura på den amerikanska marknaden.

Skulle du kunna tänka dig att bära ringen? Kommentera gärna i bloggen eller på vår Facebooksida. Man kan ju undra om Gollum hade velat lägga vantarna på även den här ringen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.