Fredagsinspiration – 5 goda anledningar att skratta mer

shutterstock_111017849

Ett litet leende har mer kraft än du kanske tro – och flera hälsovinster. Dessutom smittar det. Därför är vår uppmaning enkel: le mer för den goda hälsans skull!

Det krävs inte mycket för att fyra av ett leende, så det finns ingen anledning att hålla igen smilbanden. Le brett, glatt och stolt mot folk du möter och upptäck hur mycket bättre du kommer känna dig efter varje leende du får tillbaka!

Om du inte tycker det är skäl nog att le så listar vi här 5 ytterligare anledningar:

Få ett öppet sinne

Om man är glad och på gott humör så brukar man tycka att det mesta är roligt. Det banar väg för nya erfarenheter, upplevelser och sinnesintryck.

Bättre förhållande

Vi trivs när vi umgås med människor som vi tycker om och som får oss att skratta. Vår partner är förstås inget undantag. Därför är det en ganska självklar grej att förhållandet blir bättre om det är tillsammans med någon som vi kan skratta med.

Delad glädje är dubbel glädje

Sprid glädje genom att le – le mot dig själv i spegeln och le mot människor du möter. Ju fler glada människor du har i din omgivning, desto lättare är det att själv ryckas med i stämningen.

Öka livslängden

Om du hör ett kul skämt eller ser ett riktigt roligt videoklipp, tillåt dig själv att garva både högt och länge. För du vet ju vad de säger: ett gott skratt förlänger livet!

Mer positiv inställning

Tänk på saker som gör dig genuint och uppriktigt glad så lovar vi att du genast kommer att känna dig gladare och få en bättre inställning!

Med detta i åtanke fyrar vi av ett av våra bredaste leenden och önskar er en trevlig helg! Med löfte om att årets hittills varmaste dag blir i helgen så ska vi nog unna oss en isglass också. Recept på det här nedan.

//Redaktionen

 

Veckans recept: Nyttig och svalkande kiwiglass

shutterstock_123701014 isglass kiwi glass kiwiglass mat och hitta fler matrecept veckans recept

Finns det något som går upp emot en svalkande isglass en varm sommardag? När den dessutom är nyttig och egentillverkad är det svårt att motstå. Servera den med gott samvete till barnen! Se hela receptet här (ps. superenkelt, bara två ingredienser!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s