Nya trenden: frukost till middag

shutterstock_274818956

Brunch har vid det här laget blivit ett etablerat begrepp och nu kommer ”brinner”, breakfast for dinner (frukost till middag) och det är precis vad det låter som. Så länge man väljer rätt sorts frukostmat kan det vara minst lika bra som varm mat.

Mest populärt att äta som ”brinner” är gröt, vilket hela 13 procent av svenskarna gör och allra vanligast är det bland ungdomar 18-25 år, visar en färsk undersökning från Lantmännen.

Frukost till middag kan låta som något för de lata, men kan vara smart ur en ekonomisk synvinkel då ingredienserna oftast är sådana som inte kostar så mycket. Sedan är det förstås inte all frukostmat som funkar som middag. Som alltid när det gäller matintag bör man ta hänsyn till både kvalitet, innehåll och mängd.

Här följer tre förslag från Karin Magnusson, dietist på AXA, ett varumärke inom Lantmännenkoncernen, på nyttiga, prisvärda och lättlagade ”brinner”-alternativ:

  • Rostad havregrynsgröt med ”extra allt”-topping
  • Svamptoast och hallonsmoothie
  • Fluffiga pannkakor med smörstekta äpplen och pekannötter

”Brinner” kan säkerligen även komma väl till hands när middagsinspirationen tryter. Har du testat att äta frukost till middag eller föredrar du kanske varm, tillagad mat? Kommentera gärna här eller på vår Facebooksida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.