Fredagsinspiration: Grilltider – grilla mera grönt!

shutterstock_261292940

Varmare tider är lika med grilltider och vem älskar inte grillat? Av vana grillar vi oftast kött, fisk och fågel men det finns många gröna nyttigheter som också gör sig utmärkt på grillen.

Låt oss inspirera dig att upptäcka alternativ till den vanliga grilltallriken, vissa har du kanske redan provat på och andra kanske är helt nya för dig. Varsågod att hitta din grillfavorit!

Majskolvar

shutterstock_260228279

Hur gott som helst att lägga på grillen! Köpa gärna förkokta majskolvar så blir det klart snabbare. Smeta på smör, vanligt eller kryddsmör, och strö lite salt ovanpå så är det bara att hugga in!

Avokado

shutterstock_141394528

Har du inte provat grillad avokado än så är det hög tid att göra det nu. Smaken kommer verkligen till sin rätt. Dela, kärna ur och lägg på grillen med snittytan nedåt.

Hjärtsallad

shutterstock_192839858

Kräver inte så mycket mer än att delas på hälften, gnidas in i olivolja och saltas. Du kan med fördel testa ett smaksatt salt.

Sparris

shutterstock_107771063

Grillad sparris blir både saftigt, gott och ett utmärkt tillbehör. Ringla lite olivolja på sparrisarna innan du lägger dem på grillen. Salta och vänd på sparrisarna tills de har fått fin färg.

Zucchini

shutterstock_189251651

Liksom sparris passar grillad zucchini bra som tillbehör. Skär i skivor och pensla med lite olivolja innan du lägger på grillen. Lite salt och pressad vitlök ger god smak. Se upp så att zucchiniskivorna inte faller mellan gallret!

Citron

shutterstock_275832488

En lite roligare variant till den råa citronhalvan är att första grilla den. Citroner ska grillas länge och få ordentligt med färg. Smaken blir sötare ju längre den får ligga. När den är klar pressar du citronen över fisk, kyckling eller kött precis som vanligt.

Frukt

shutterstock_243353164

Något som är klart underskattat att lägga på grillen är frukt. Testa till exempel att trä bitar av ananas och mango på ett spett och lägg på en bit folie på grillen. Strö lite kokosflingor över spetten. Exotiska smaker i annorlunda tappning!

Vi hoppas att våra grilltips ska ge dig inspiration att testa något nytt på grillen i år. Det mesta går ju att grilla, så egentligen är det bara att testa sig fram. Ett plus med att grilla mera grönsaker och frukt är ju att tallriken blir så mycket nyttigare, färggladare och mer aptitlig!

Veckans recept: Tacos med egen krydda och bröd

shutterstock_234267004 tacos mat och hitta fler matrecept mat och vitaminer recept veckans recept tortillas

Om du inte redan har testat att göra ditt eget tacobröd och krydda är det hög tid att göra det nu. Vi lovar att det kommer ta den vanliga tacomiddagen till nya höjder!

Smaklig spis och trevlig helg!
//Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.