Fredagsinspiration: Välj den träningsform som passar just ditt humör!

shutterstock_186331667

Din träning kan bli mer effektiv om du väljer träning efter humör och till olika humör passar olika former av träning så vi har passat på att lista vilket humör som passar vilken träningsform. Vilket humör är du på idag?

Om du väljer en träningsform du inte alls är på humör för är sannolikheten stor att du antingen struntar helt i att träna eller genomför ditt träningspass under mindre muntra former. Följ istället samma logik som när vi väljer böcker, filmer och musik – välj träningsform efter humör. Det kan vara ett av de allra bästa sätten att få motivation till ett träningspass!

shutterstock_267347036

Arg? Testa kickboxning!

Att köra ett högintensivt pass där du kan få upp pulsen ordentligt kan vara perfekt för dig som behöver avreagera dig lite. Arbeta med dina känslor från tidigare på dagen och låt vad det nu kan vara som har fått dig arg kanaliseras ut i kroppen. Svettas och jobba ordentligt och lämna sedan ilskan i träningssalen. Kom bara ihåg att lyssna om kroppen säger stopp, du ska inte ta ut dig för mycket bara för att du råkar ha energi nog.

shutterstock_51597709

Stressad? Kör ett yogapass!

Känner du dig stressad och orolig är ett yogapass något av det bästa för att lära dig slappna av och låta såväl kropp som knopp få träning. Genomför ett komplett yogapass och låt din kropp och hjärna få njuta av lugnet, släppa all stress och vara närvarande i nuet. Hitta din stund i träningen!

shutterstock_243376378

Glad? Ta en joggingtur!

Samla all positiv energi i din kropp och snör på dig joggingskorna. Optimism hjälper till att ge dig extra pepp på din löprunda och hjälper till att göra joggingturen ännu mer njutbar. Dessutom har jogging visat sig både stärka hjärta som hjärna och låter kroppen få bli ordentligt trött av träningen men samtidigt boostar optimismen genom att adrenalinet sätter igång och de positiva endorfinerna får flöda!

shutterstock_115418290

Äventyrlig? Ge dig ut i naturen!

Har du gjort allt som går att göra och känner för att väcka din inre äventyrare, packa ryggsäcken och bege dig ut i naturen. En vandring ute i skog och mark ger såväl dynamisk träning som lugn när du kommer i kontakt med naturen. Så, våga lämna gymmet och snör på vandrarkängorna och ge dig ut i naturen om du känner att just det är vad du behöver!

shutterstock_207504688

Ledsen? Ta en simtur!

Känslan av att flyta och den lugnande upplevelsen vatten kan ge dig är kanske just vad du behöver för att slippa känna ledsen. Med simning kan du ta allting i din egen takt, såväl mentalt som fysiskt. Du rör dig i din takt och i din rytm och det är samtidigt en fantastisk form av träning som samtidigt som du får upp pulsen är skonsam mot kroppen. Vattnet kan dessutom kännas både uppfriskande och lugnande så en stund i poolen kan vara vad du behöver för att känna dig tillfreds med livet.

shutterstock_201556157

Känns tillvaron lite trist? Hoppa upp på cykeln!

Ibland kan livet vara lite tråkigt, helt enkelt. Men, finns det något smartare sätt än att vidga sina vyer på cykelsadeln? Det kräver inte någon tuffare fysisk träning utan helt enkelt frisk luft, trafikvett och du får se världen med nya ögon. Ta en cykeltur och njut av tillvaron och världen runt omkring!

Om du använder din självmedvetenhet till att analysera vilket humör du är på och därefter välja en träningsform som känns rätt just nu så tror vi på Redaktionen att du har större möjlighet att oftare träna, känna att du får ut mer av träningen och dessutom vara på absolut rätt humör under din träning. Testa! Och med det sagt, vad passar bättre än att varva ner med veckans recept, en kanelsmoothie. Vi hoppas du får en härlig helg så ses vi igen på måndag!

Trevlig helg!

Redaktionen

Varva ner – med en kanelsmoothie!

Kanel sägs ha en lugnande effekt och bidra till minskad oro och stress. Kanel är dessutom nyckelingrediensen i den här smoothien.

Det sägs även att kanel hjälper till att sänka blodtrycket. Dessutom både doftar och smakar det gott! Här hittar du hela receptet på Doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.