Ny teknik möter omsorg när blind kvinna får en skulptur på ultraljudet.

huggies-brazil-uses-3d-printing-to-enable-blind-expecting-mother-1

Att få se ultraljudsbilden på sitt barn är för många föräldrar en av de absolut största händelserna under graviditeten men något som länge har varit en omöjlighet för blinda föräldrar. Ny teknik kan nu hjälpa till att ge blinda föräldrar en lika stark upplevelse som seende föräldrar.

Tekniken man använder sig av kallas 3D-utskrifter. Med en 3D-skrivare kan du förvandla modeller på datorn till fysiska objekt. Redan idag har man testat att skriva ut allt från kirurgiska hjälpmedel till små robotar och maskiner. Tekniken är inte helt ny och redan förra året lanserade företaget 3D-babies möjligheten att förvandla utraljudsbilder på barn i magen till fysiska avgjutningar som föräldrarna kan ta del av.

Den här möjligheten har nu uppmärksammats på nytt i samband med att blöjföretaget Huggies Brazil tillsammans med reklambyrån Mood lanserat en ny film som visar hur blinda, blivande mamman Tatiana Guerra får en 3D-avgjutning av sitt barn som gjorde att hon trots att hon är blind kunde känna barnets ansikte. På avgjutningen stod det även inristat, i blindskrift, ”jag är din son”.

Reklamkampanj till trots så tycker vi att filmen visar hur briljant världen kan vara när ny teknik möter vård och omsorg på ett vackert och tänkvärt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.