Rent hem med citron

shutterstock_204652387

Citron är så mycket mer än bara rik på C-vitamin, den är till exempel utmärkt att använda som rengöringsmedel. Och alla vet vi ju hur viktigt det är för hälsan att vi håller rent!

Allt du behöver göra är att pressa en citron och blanda med vatten, häll det sedan i en sprayflaska så är du redo att spraya loss! Blandningen är mild och passar perfekt till att torka av bord, kakel och bänkytor i kök och badrum. Dessutom har citronen en antibakteriell effekt och lämnar efter sig en fräsch doft. För ingrodda fläckar kan du ta en citronbit, strö på salt och sedan gnugga.

Även unkna lukter i skafferiet kan du bli kvitt genom att lägga en halv citron därinne och låta den ligga ett dygn. Dagen efter ska det lukta gott!

Ett annat tips är att lägga några citronskivor i vatten och köra i mikron i 30 sekunder. Sedan kan du enkelt torka ur gamla matrester.

Ja, antalet husmorsknep med citron är många, så se till att alltid ha några citroner hemma. Har du kanske något eget citronknep som du vill dela med dig av?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.