Vacker körsbärsblomning framkallar lyckokänslor

shutterstock_62627689

Ett tydligt och varmt välkommen vårtecken är körbärsblomningen. I Kungsträdgården i Stockholm har flera körsbärsträd börjat blomma och lockat folk att plocka fram mobilkameran.

När körsbärsträden blommar blir vi lyckliga och det med rätta – det är ju både vackert att skåda och ett klart tecken på att vi går mot varmare tider!

Som säkert alla vet är intresset för körsbärsblomningen som allra störst i Japan. Där klassas det som vårens stora högtid och tilltalar såväl japaner som turister. Men visste ni att japanerna ser det som en påminnelse om hur bräckligt livet är när blommorna faller?

Till Metro säger psykologen Katarina Blom att en av de viktiga vägarna till lycka är att njuta i stunden och det är precis det vi gör medan körsbärsträden står i blom. Vi vet att vi bara kan njuta av blommorna i någon vecka och därför kan vi verkligen uppskatta det. Så på så vis har vi lite liknande tankebanor som japanerna.

Nu på lördag är det Körsbärsblommans dag, så om du befinner dig i Stockholmstrakten har du chans att se både japaninspirerande uppträdanden och den praktfulla blomningen samtidigt. Firandet pågår i Kungsträdgården kl.13.45 till 16.00. Vi kanske ses under de rosa trädkronorna med kameran i högsta hugg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.