Dieten som gör skillnad

shutterstock_249408346

Ät för 10 kronor om dagen – skänk resten av dagens matbudget till välgörenhet. Det uppmanar kampanjen för 1.25-dieten till.

Hur mycket pengar spenderar du på luncher och middagar? Tänk dig istället att du skulle äta för endast 10 kronor under en hel dag. Det låter orimligt, men är dessvärre den sanna verkligheten för över 1 miljard människor världen över som svälter. Samtidigt är det en trend att följa olika dieter i mer välbärgade länder, ofta med syfte att tappa i vikt.

De stora kontrasterna är något som 1.25-dieten vill göra oss uppmärksamma på. Konceptet är enkelt: välj en dag då du äter för totalt 1.25 dollar, motsvarande 10 kronor. Resterande pengar av din matkassa donerar du till mer behövande.

Bakom initiativet står välgörenhetsorganisationen Givesom, som med kampanjen utmanar folk att uppleva hur verkligheten ser ut för någon som lever i extrem fattigdom. Förhoppningen är att vi ska få oss en tankeställare kring våra matvanor – och donera en slant i samma veva! Vågar du anta utmaningen?

Läs mer på kampanjsajten www.125diet.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.