Då släpps Apples Watch – med fokus på hälsa och träning!

apple watch

Även om Apples intåg på marknaden för smarta klockor kom redan förra året när man presenterade Watch så var det först igår på ett event som klockan på allvar lanserades. Nu finns både priser och säljdatum och vi kan berätta mer om hur Apple med Watch vill fokusera på just hälsa och träning.

Appke fortsätter att satsa på hälsa och träning. Med Watch kommer du bland annat kunna se hur länge du sitter, står, går och hur mycket du rör på dig under en dag samtidigt som antalet kalorier du bränner räknas. Klockan kommer även att kunna larma om du inte rört på dig tillräckligt, allt för att försöka minska stillasittandet. All data samlas i olika former av analyser av hur aktiv du varit under en dag eller vecka och kan föreslå hur du bör förändra dina rutiner för att röra på dig mer.

Watch synkroniseras direkt med din iPhone och förutom att använda den till hälsa och träning kommer den även att kunna användas till en rad andra funktioner, allt från väder till att använda sociala medier, boka taxi och i framtiden även betala med. Du kan också användas klockan för att ta emot samtal direkt i klockan via högtalare och mikrofon och man kan skicka sms med hjälp av rösten. Det finns också ett par annorlunda funktioner som att du kan rita en bild med fingret på skärmen och få skicka till en vän. Du kan även skicka din egen puls och få den uppspelad i form av vibrationer hos någon du tycker om(!).

Priser Apple Watch

  • Apple Watch Sport kostar 350 dollar för den mindre modellen och 399 dollar för den större.
  • Apple Watch (i stål) kostar mellan 550 och 1 050 dollar för den mindre modellen och 50 dollar mer för den större. Priserna beror på vilket armband du väljer.
  • Apple Watch Edition (bland annat i guld) börjar på 10 000 dollar och kommer bara säljas i vissa utvalda butiker.

Apple kommer släppas i totalt nio länder 24 april och man tar emot förhandsbeställningar från 10 april. Vilket datum klockan finns tillgänglig i Sverige och vilka de svenska priserna blir vet man inte än.

Förutom så kallade träningsarmband finns det många andra smarta klockor på marknaden, störst är Googles Android som är ett operativsystem som används av olika tillverkare och där märken som Sony, LG och Motorola redan har släppt olika modeller. Även Samsung har smarta klockor, de använder ett eget operativsystem. Alla smarta klockor har på en eller flera funktioner som kan kopplas till appar som rör hälsa och träning men det anses generellt som att Apple med sitt fokus kommer att sätta hälsa och träning på kartan när det gäller smarta klockor. Det återstår dock att se!

Reklamfilmen från Apple med fokus på hälsa och träning

2 reaktioner på ”Då släpps Apples Watch – med fokus på hälsa och träning!

  1. Jag har inte något emot ditt inlägg, tvärtom, men att man skulle nödgas spendera över tretusen kronor för att få något på armen, som kan hjälpa mig med motionen, det är ”hutlöst”. Det finns ett stort antal ”band”, som kan ge dig vad du behöver utan att därför ha en klocka som är så intensivt knuten till iPhone. Jag har iPhone 6 själv och motionerar och har tillräckligt stor glädje av de appar, som finns i iPhone.

    • Tack för din kommentar Macilane. Jättebra att du klarar av att hålla i gång träningen på egen hand! Apple watch har ju många fler funktioner än ett fitnessarband och ska väl komplettera mobilen i många avseenden också. Visst är det mycket pengar det handlar om, men om det kan hjälpa de som har svårt att motivera sig själva så är det ju bra. Det är säkert många som köper Apple watch bara för trendkänslan också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.