Fredagsinspiration: Möt våren med härligt hälsosamma färger – och veckans recept!

shutterstock_165056174

Färger har stor betydelse i vår vardag, det har forskning visat och är allmänt känt. Så, varför inte ta tillfället i akt nu när våren står för dörren och inred i någon av de färger vi tipsar om för att skapa en ljus, hälsosam och färgglad tillvaro!

Färgernas betydelse är någonting människan har ägnat sig åt i alla tider, vilket intryck färgerna ger och hur de får oss att må. Eftersom vår närmiljö påverkar hur vi mår så har  Redaktionen valt ut några ljusa och fräsha ”vårfärger” som hjälper oss på vägen mot den ljusare delen av året.

Du kan välja inredningsdetaljer, måla en hel vägg eller bara placera ut växter och kuddar eller filtar i en härligt ljus färg. Har du något eget inredningstips för att låta hemmet bli mer ”vårlikt”? Dela gärna med dig i kommentarerna eller på Facebooksidan.

shutterstock_165019094

Vit Vit och ljus färg kan mycket väl utgöra grundfärgen i ett rum för att sedan kompletteras med färgklickar i olika former. Positiva egenskaper: rent, färskt, bekvämt, tydlig, harmonisk, ärlig, hoppfull, oskuldsfull, ljus, fredlig, skyddande, renlighet, lugn, reflekterande, andlighet, säkerhet.

shutterstock_93079006

Blå Blåa nyanser ger människor en känsla av lugn, frid och stillhet. Det har sagts att människor tenderar att bli mer produktiva i rum som är målade blå och det har antytts att det beror på känslan av det lugn som de känner. Positiva egenskaper: accepterande, auktoritativ, balanserad, lugnande, omsorg, försiktig, rent, kallt, försiktigt, flexibel, fri, hoppfull, oändlig, intelligent, logisk, ensam, lojal, fredlig, kraftfull, skyddande, lugn, rationell, ansvarig, säker, känslig, ärlig, stabil

shutterstock_93485608

Grön Grönt är skönt! Grön är den färgen som är lättast för ögat att acceptera. Den har en lugnande och uppfriskande effekt och ljusare gröna färger sägs symboliserar naturen, grönt kan du ju exempelvis inreda med växter av olika slag. Positiva egenskaper: äventyrlig, analytisk, framåtsträvande, ren, trofast, ärlig, fri, färsk, vänlig, generös, lycklig, harmoni, frisk, lat, naturliga, neutral, välmående, lugn, avslappnad, säker , uppriktig, stabil, kraftfull, ung.

shutterstock_216890590

Gul Gult är en färg som snabbt får folks uppmärksamhet och sätter snabbt en färgklick på tillvaron i ett rum. Det stärker en persons koncentration och vissa menar även på att det ökar ens ämnesomsättning. Positiva egenskaper: aktiv, ljus, glad, kommunikativ, säker, energisk, expansiv, uttrycksfull, extrovert, vänlig, gyllene, idealist, uppfinningsrik, intelligent, inspirerande, intuitivt, livlig, logisk, optimistisk, filosofisk, lekfull, nöjd, spontan, stimulerande, skinande, tankeväckande, vitala, ung.

shutterstock_69467569

Orange Orange är en färg som har en nyans av rött och är också en av de färger som drar till sig mycket uppmärksamhet. När en person ser på färgen kan han eller hon känna sig entusiastisk och levande. Det kan också göra att man känner en känsla av balans, välkomnande och värme. Positiva egenskaper: aktiv, karismatisk, kompetent, kreativ, emotionell, energisk, exotisk, explosiv, flexibel, rolig, god, glad, frisk, humoristisk, oberoende, motiverande, provocerande, säker , sällskaplig, stimulerande, framgångsrik, tropisk, pulserande, välkomnande.

Har du någon egen favoritfärg? I vilket fall, passa på att skaffa dig en färgklick i hemmet under helgen, berätta gärna för oss vad du har valt och varför! Med det sagt önskar vi er en alldeles förträfflig helg så ses vi igen på måndag.

Trevlig helg!

Redaktionen

Veckans recept: Krämig grönsakspasta

Pasta är tacksamt att tillaga för att man kan lägga i det man har hemma och tycker om. Just det här receptet är helt vegetariskt och får en extra krämig touch med crème fraiche. 

Receptet avser 4 portioner och har en tillagningstid på cirka 20 minuter. Här hittar du hela receptet på Doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.