Snart blir högkostnadskortet elektroniskt

shutterstock_168769925

Högkostnadskortet i sin nuvarande form är snart ett minne blott, då pappersremsan ska övergå till att bli elektronisk.

I högkostnadskortet samlar du alla dina patientavgifter. När du kommit upp i 1100 kronor har du rätt till avgiftsfria sjukvårdsbesök i Stockholms län under en viss period. Denna period varar från att det första besöket gjordes och ett år framåt.

Exempel: Första läkarbesöket sker 1 januari 2015. I augusti har du gått på flera läkarbesök och kommit upp i 1100 kronor. Du får då ett frikort och slipper betala för resterande läkarbesök fram till och med 31 december 2015.

I och med det nya systemet behöver du som patient inte längre ha koll på vilket belopp du är uppe i innan du får avgiftsfria sjukvårdsbesök. Du behöver inte heller komma ihåg att ta med dig högkostnadskortet varje gång du besöker en vårdmottagning. Vården sköter allt detta åt dig! Men släng inte högkostnadskortet ännu, det är först vid årsskiftet som det nya systemet ska vara infört hos alla privata och offentliga kliniker och vårdcentraler i Stockholms län.

Har du några tankar eller åsikter om det nya systemet? Skriv en kommentar här eller på Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.