Fredagsinspiration: Så behåller du träningsmotivationen på vintern & veckans recept

shutterstock_235347823

Lagom till helgen ger vi dig våra bästa knep för att hålla igång träningssuget även i februari – och resten av året för den delen!

Träningen brukar var ett typiskt nyårslöfte som tenderar att fungera problemfritt årets första månad, för att sedan mynna ut i allt mer sporadiska besök på gymmet eller i löpspåret. Läs våra tips på hur du motverkar detta och bidra gärna med dina egna.

Variera din träning
Även om du brukar varva kondition och styrka så är det lätt att bli enformig. Våga variera träningen mera så tröttnar du inte lika lätt!

Testa andra träningstider

Bryt vanorna! Det kanske visar sig att morgonträning ger dig energi för hela dagen och att kvällsträning gör att du varvar ner efter jobbet på ett helt nytt sätt.

Hitta en träningskompis

Förutom att ni peppar varandra kan ni slå två flugor i en smäll: träna och umgås samtidigt! Vi lovar att ni kommer ha så roligt att ni inte ens tänker på att ni tränar!

Unna dig vila

Vilodagar är nödvändigt för att behålla träningslusten och inte slita ut kroppen. Om du ändå vill var aktiv kan du exempelvis ta en promenad, leka med barnen, dansa eller påta i trädgården.

Sätt upp mål

Med tydliga mål och delmål får du lättare att motivera dig när det känns tungt, men se till att målet är realistiskt både när det gäller tid och dina egna förutsättningar.

Hoppas att våra tips kan hjälpa dig att hålla igång träningsmotivationen! Med det sagt önskar vi trevlig helg!

Redaktionen

Veckans recept: Torsk med ångkokta grönsaker

shutterstock_172020734_torsk med ångkokta grönsker

Det enkla kan ibland vara det som är allra godast. Med det i tanken kommer ett recept på torskrygg i ugn med ångkokta grönsaker – en enkel fiskrätt som passar till både vardag och fest. Receptet hittar du på Doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.