Årets Majblomma är hallonlila

Majblomman

Färgerna på årets Majblomma har offentliggjorts och i år är det hallonlila kronblad som, tillsammans med den gula pricken i mitten, utgör årets blomma. Blomman fick överlägset flest röster i omröstningen som ägde rum i sociala medier.

Majblomman arbetar sedan 1907 för att förbättra barns villkor i Sverige. Det är även barn som står för både designprocessen och försäljningen av Majblomman, som förra året genererade rekordbeloppet 61 miljoner kronor. Enligt Lena Holm, Majblommans generalsekreterare, siktar de på ytterligare ökning i år. Hon menar att det verkligen är något som behövs för att kunna fortsätta hjälpa de barn som har det svårt.

Insamlingen bygger på att barn hjälper andra barn genom att sälja majblommor. Förra året hjälpte 80 000 barn till och av de insamlade pengarna går cirka 80 procent till Majblommans ändamål, som bland annat är att hjälpa enskilda barn till bidrag för fritidsaktiviteter och annat som gör att barnen kan vara med sina kompisar i skolan och på fritiden.

Årets insamling drar igång den 14 april och du kan visa ditt stöd genom att köpa din Majblomma från någon av alla de hjälpsamma barn som ställer upp för andra barn!

Majblomman är alla barns blomma och Sveriges största barnhjälpsorganisation med 650 lokalföreningar. Läs mer om deras arbete här www.majblomman.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.