Barncancerfonden lanserar musik på Spotify

barncancerfonden

Barncancerfonden tar ett nytt grepp om insamlingen genom att erbjuda musik på Spotify där alla eventuella intäkter från Spotify går till Barncancerfonden.

Musiken är en låt från Barncancerfondens film ”A hair-raising message” som har visats i över 200 länder och i dagsläget har över 7,7 miljoner visningar på YouTube. Barncancerfonden säger att man har blivit kontaktade av journalister och privatpersoner från hela världen där många bland annat har frågor om musiken som används i filmen. De undrar vem som gjort den och var man kan lyssna på hela låten säger Linus Almqvist, chef för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden.

Stycket är komponerat specifikt för filmen och är döpt efter flickan på reklamtavlan. Garbergs som tagit fram kampanjen tillsammans med Barncancerfonden föreslog att de skulle göra en längre version för Spotify. Förutom att erbjuda alla intresserade en längre version av låten är tanken att eventuella intäkter från Spotify går till Barncancerfonden, berättar Linus Almqvist.

Hittills har den här kampanjen ökat sms-donationerna till Barncancerfonden med hela 900% men sms-tjänsten är begränsad till personer med svenska telefonabonnemang. Genom Spotify kan människor över hela världen bidra till Barncancerfondens verksamhet bara genom att lyssna på låten och man vill rikta ett extra stort tack till Björn Baummann som komponerat musiken, säger Linus Almqvist i ett pressmeddelande.

Lyssna på Linn’s Theme:

Barncancerfondens film:

Mer läsning:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.