Tro’t om du vill, Coca-Cola-mjölken FairLife finns snart i handeln!

shutterstock_1653707

Mjölkindustrin har haft det tufft den senaste tiden. Försäljningen av alternativ som havremjölk har skjutit i höjden medan mjölken tappat mark men nu kommer en något oväntad, och stor, aktör in på marknaden nämligen…Coca-Cola.

Du läste rätt, det är inget aprilskämt i november utan Coca-Cola som nu lanserar en ny mjölk som enligt företaget kommer att få det att fullkomligt ”regna pengar” över Coca-Cola. Mjölken, som kommer att finnas på hyllorna från och med slutet av november och början av december i USA, säljs under namnet Fairlife och kostar dubbelt så mycket som vanlig mjölk. Än så länge är det oklart om och när man kommer att kunna hitta Fairlife i svenska butiker.

Fairlife (1)

Coca-Cola menar att FairLife är ”premium mjölk” som inte innehåller laktos, har dubbelt så mycket protein och kalcium som vanlig mjölk och 30 procent mindre socker. Man har inlett ett nära samarbete med gårdar som fokuserar på en hållbar process med såväl produktion som djurhållning.

Coca-Cola ser Fairlife som en långvarig investering där man siktar på att bygga ett starkt varumärke inom mjölkindustrin. Så, spelet kring mjölkindustrin tar ytterligare en vändning när Coca-Cola nu har bestämt sig för att göra slag i saken – vad tror du, kommer det att förändra situationen och skulle du köpa Coca-Colas Fairlife-mjölk? Kommentera gärna i bloggen eller på Facebooksidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.