Fredagsinspiration: 7 bästa tipsen inför Fars dag!

shutterstock_94847353

På söndag är det fars dag och vi har de 7 bästa tipsen för att undvika de värsta kommersiella fallgroparna. Dessutom, veckans recept!

Just nu är Doktorn.com på Allt för hälsan-mässan. Du kan följa oss via vår chefredaktör Anders Åkers Instagram och såklart vår Facebooksida. Vi möter läsare och besökare, pratar hälsa, välbefinnande och medicin. Dessutom tävlar vi ut en iPad varje dag i en rolig och spännande tävling. Så kom gärna förbi i helgen, ta med pappa, farfar, morfar, plast-pappor och extra-pappor och kom till Stockholmsmässan lördag – söndag.

Nu till vår inspiration inför Fars dag, vi har samlat vi 7 tips som (förhoppningsvis) ger möjlighet till lite mer eftertanke och en riktigt härlig dag för alla pappor därute!

shutterstock_218870383

Egentid

Med familj och jobb och fritid kan det vara svårt att få egentid för såväl mammor som pappor. Kanske en egen dag, där pappa får göra något han själv velat en längre tid, vore perfekt att ge bort på fars dag?

shutterstock_113965345

En rofylld stund

Är man en familj med mycket på agendan kan det bli stressigt för alla i hela familjen. Ett beslut att gemensamt lägga undan alla mobiltelefoner, surfplattor och stänga av teven och bara vara kan kännas skönt för en dag. Och en bra dag för det kan vara fars dag.

shutterstock_228182992

Det oväntade

Att göra något oväntat men gratis, som att ta en riktigt lång promenad eller cykeltur om man inte brukar det, att upptäcka saker man aldrig tänkt på förut finns i närheten och bara insupa den kyliga men friska höstluften kan absolut vara en aktivitet för fars dag. Och att få komma ut är bra för hälsan, inte bara för pappa utan också för hela familjen oavsett ålder!

shutterstock_163451348

Skapa själva

Teckningar, egna små kreationer – möjligheterna är oändliga att själva skapa något inför fars dag. Vad tycker pappa extra mycket om, kan man hitta på något som är relaterat till det? Kreativitet behöver bara lite tid och att ge sig själv och pappa tid är en present så god som någon.

shutterstock_151493369

Laga hälsosam mat

Svårt att hitta på något att äta? Det finns en uppsjö hälsosamma recept på bland annat www.doktorn.com där du kan hitta recept som inte bara är goda utan många är även riktigt nyttiga. Kanske överraska pappa med en hälsosmoothie eller rotfruktsplättar på morgonen? Mums för kropp och själ!

shutterstock_156139811

Tänk på alla pappor!

Oavsett vart i världen man tittar så finns det familjer med ett otroligt stort hjälpbehov. Pappor, och barn, som inte kan ge eller få det som behövs för att vardagen fungerar. Välj gemensamt ut en välgörenhet som ni, istället för att handla saker, kan skänka en slant till på Fars dag. För alla pappor som kämpar därute!

1201393_mega

Även om man inte ger presenter kan det vara trevligt att få något som till exempel en bukett blommor. Det gäller ju särskilt om man kanske inte ens har pappa i närheten, eller om pappa inte längre finns med oss. Om du köper en bukett blommor från Interflora under november stöder du kampen mot prostatacancer, en sjukdom som drabbar många män varje år.

Du kan naturligtvis välja att sätta in pengar direkt till cancerforskningen om du önskar det, men det är ett tips på en liten gest som dessutom gör gott!

Med det sagt tänkte vi passa på att ge er veckans recept och önska en trevlig helg och en riktigt fin och härlig fars dag till alla pappor!

Hälsningar, Redaktionen

Veckans recept: Rotfruktsplättar

Nyttiga, goda och hälsosamma plättar.

Ett tips, använd olika formar som till exempel ett hjärta för att göra serveringen roligare och mysigare! Här hittar du hela receptet på www.doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s