Fredagsinspiration: Lyckotips från Nalle Puh & veckans recept!

10690012_807819905925887_1320120910314935899_n

I dag tänkte vi hämta lite hjälp till vår fredagsinspiration från en väldigt speciell, och snäll, liten björn. Nalle Puh. Vi har samlat fem tips för ett lyckligare liv, alla baserade på citat från den omåttligt populära björnen från Sjumilaskogen. Läs och inspireras till ett ännu härligare liv!

”Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre. Han visste bara inte vad det ögonblicket kallades.” Det är inte alltid helt lätt att uppskatta livet och det man har runt omkring sig. Jobb, privatliv, stress och vardag i kombination med höstmörker bidrar lätt till att saker känns mer tunga än de kanske egentligen är. Men positivt tänkande handlar inte bara om mental hälsa, det har till exempel visat sig att det till och med kan förebygga Alzheimers sjukdom.

Så, med hjälp av Nalle Puh och originalillustrationerna från Ernest H Shepard tar vi tag i tillvaron och drar på smilbanden – häng med!

tumblr_lw0lylilNU1r2gimto1_1280

Gräv inte ner dig i detaljer

”Det är inte svårt att tycka att någon som kan stava till Tisdag är duktig även om personen inte stavar rätt; men stavning är inte allt.  Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till tisdag.”

Gräva ner sig i detaljer och fokusera på småsaker kan ha sina fördelar. Men det kan även leda till att du missar helhet. Vad som verkligen är viktigt i ditt liv. Undvik att göra det klassiska misstaget att ägna för mycket tid till att kritisera småsaker eller göra en höna av en fjäder. Ta det lugnt istället. Fokusera på de positiva saker du har och vill ha i ditt liv.

Fokusera på det, arbeta med det. Dagarna kan verka långa men åren går fortare än du kan tro. Så lev istället för att konstant inspektera, kritisera och överanalysera.

winne-the-pooh

Var proaktiv – ta täten!

”Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig. Ibland måste du också gå till dem.”

Det är lätt att bara följa med strömmen. Att bara svepas med av det som händer, göra det alla andra gör och reagera utifrån vad som händer. Risken är att du förlorar dig själv i omständigheterna och den känslan är inte alltför bra. Den kan leda till att du känner dig maktlös och som att du bara flyter med i livet.

En annan variant är att vara proaktiv, den som handlar först och som leder. Det är inte alltid helt lätt och du kan behöva kliva ur din trygghetszon, något som kan vara skrämmande. Ta små steg i taget, testa att vara proaktiv med någon enkel sak i ditt liv, börja med den handlingen och bygg dina proaktiva muskler steg för steg.

Winnie-The-Pooh Shepard Piglet Milne

Tala enkelt och positivt!

”Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan korta, lätta ord, som: ‘Vad sägs om lite lunch?”

Vad är det vi människor är ute efter i en konversation och i relationer? Är det långvariga negativa samtal eller positiva och fokuserande samtal som är intressanta att lyssna på där vi kan kommunicera och utbyta tankar och idéer? Svaret kan variera men du tillbringar nog hellre din tid att göra det senare. Tre tips för dig som vill hålla dina samtal positiva och fokuserade:

  • Lev ett positivt liv – om du fokuserar på det positiva i din vardag är det sällan ett problem att fokusera på just detta även i konversationer.
  • Var med och alert – om du vet att du lätt babblar på och tappar fokus kan det vara bra att du är medveten om det och att du ibland biter dig själv i tungan och funderar innan du fortsätter att bara babbla på.
  • Använd ord som hjälp – om du inte behöver, undvik att försöka imponera med svåra ord och långa meningar. Fokusera på att så tydligt som möjligt ta dig igenom konversationer genom att använda ett enkelt språk som alla är med på.

tumblr_lj0h42J1vd1qbmogko1_250

Då och då – gör ingenting.

”Underskatta inte värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.”

Det känns oftast bra att arbeta mot olika mål och drömmar och göra det man tycker om men samtidigt behöver man balans i livet. Att ta sig tid att ibland inte göra någonting alls, ta en promenad och bara vara till exempel kan hjälpa dig att slappna av.

Samtidigt blir livet lättare och mindre tungt och du kan uppleva mindre stress och mindre oro.

458

”Ingen kan vara nere med en ballong.”

Daglig lycka handlar til största delen om att uppskatta de små tingen i livet. Om du bara tillåter dig själv att känna äkta lycka om du har nått stora mål i livet eller om du har haft rejält med tur gör du livet svårare än det behöver vara. Istället, fokusera på att uppskatta saker i livet som du kanske har tagit för givet.

Ta två minuter och hitta några saker i livet som du kan uppskatta just precis nu. Det kan vara en kollega, ditt husdjur, en maträtt, vädret och så vidare. Om du börjar uppskatta några saker sprids den känslan lätt vidare och plötsligt upptäcker du att du uppskattar livet som helhet och allt runt omkring dig. Den här enkla övningen på två minuter kan hjälpa dig upptäcka en stor del av lycka som redan finns i ditt liv.

Vad kan gå fel med stalltips direkt från en liten söt björn? Vi på Redaktionen hoppas att tipsen kan inspirera dig och tillsammans med tipsen vill vi passa på att bjuda på veckans recept. Just nu är det en perfekt tid att plocka rönnbär och torka dessa och vad passar bättre än att inkludera dessa hälsosamma bär fyllda med antioxidanter i en färgrik smoothie? Veckans recept hittar du längre ner.

Med det sagt önskar vi dig en trevlig helg så ses vi igen på måndag!

Redaktionen

Källa: Dagenscitat.se, Positivityblog

Fluffig och söt smoothie – med rönnbär!

Nu är det perfekt årstid att ta vara på de nyttiga rönnbären och vad passar bättre än att göra en riktig god och färgglad smoothie som innehåller bland annat just rönnbär.

Rönnbär innehåller mycket antioxidanter och just september – oktober är en bra årstid att plocka dessa härligt röda bär och använda i till exempel den här smoothien. Receptet kommer från Evelina Göransson som driver den mysiga bloggen Evelinas Ekologisk på www.evelinasekologiska.se Här hittar du hela receptet på DOKTORN.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.