Fredagsinspiration: Mode X, mode + välgörenhet = sant!

shutterstock_155094881 (1)

I morgon lördag öppnar Mode X Världens barn portarna. Modebranschen har gått samman för att stödja Radiohjälpens insamling och ger dig möjlighet att köpa kläder från populära märken som GANT, Cheap Monday, Filippa K, Gul & Blå, Camilla Thulin och Hope samtidigt som du stödjer Världens barn. Det är även kanelbullens dag på lördag – så vi ger dig inte mindre än tre recept på kanelbullar här i bloggen!

Varje år tillverkar modeindustrin mängder av provkollektioner till showroom som byts ut lagom till varje ny säsong. Mode x Världens Barn är ett initiativ ämnat att spara dessa kläder till försäljning. Hittills har man samlat in över 700 000 kronor, och i år behöver Mode X Världens barn din hjälp att nå hela vägen upp till en miljon! 100% av intäkterna går till Världens Barn, en välgörenhetsorganisation för utsatta barn i världen.

Lördagen den 4 oktober mellan 09:00-18:00 välkomnar man alla till en stor utförsäljning i Stockholm. Du kan redan nu bidra genom att hjälpa oss att uppmärksamma människor om Mode x Världens Barn. Förutom den fysiska utförsäljningen har man även bjudit in varumärken, bloggare, vänner och bekanta att donera plagg till en webshop. På modexvarldensbarn.tictail.com kommer du kunna hitta fina saker och samtidigt bidra till Världens Barns arbete.

1925247_629716973816148_6329101621090932529_n

Varumärken som medverkar

 • Accent
 • Alpha Industries
 • Bauer
 • BikBok
 • BLK DNM
 • Bread & Boxers
 • Brothers
 • Camilla Thulin
 • Charlotte Bonde
 • Dagmar
 • Din Sko/Skopunkten
 • Dr Denim
 • Filippa K
 • Fjällräven
 • Gant
 • Gant Home
 • Gul & Blå
 • Happy Socks
 • Hope
 • Ida Sjöstedt
 • Indigofera
 • J Lindeberg
 • Jascha
 • Juniper Ridge
 • Junkyard
 • Lovalot
 • mini rodini
 • Mink Mgmt
 • Morris
 • MQ
 • Nanso Group
 • Never Denim

Redaktionen tycker att det här är ett fantastiskt kreativt initiativ för en god sak och där man har samlat några av Sveriges mest spännande modemärken under samma tak. Så om du befinner dig i Stockholm besök gärna IBEYOSTUDIOs lokaler på Kammakargatan 11 under lördagen där du kommer att kunna handla mängder av kläder för välgörande ändamål. Här kan du anmäla dig till eventet direkt på Facebook

Med det sagt, i morgon firas även kanelbullens dag och vi har samlat några av de bästa recepten för att alla ska få smaka på andra bullar (!) under morgondagen – eller när som helst. Det är ett recept för dig som är gluteintolerant, ett recept för diabetiker och ett recept för dig som helt enkelt vill äta lite nyttigare kanelbullar. Vi säger som vi alltid gör, njut och låt väl smaka!

Nu tänkte vi önska er en trevlig helg så ses vi igen på måndag.

Trevlig helg!

önskar Redaktionen

shutterstock_205139884

Kanelbullar för alla

Här hittar du tre recept som passar de allra flesta, ett för diabetiker, ett för glutenintoleranta och ett recept på lite nyttigare kanelbullar – mums! Klicka på rubriken för att komma till respektive recept.

Goda glutenfria kanelbullar

Kanelbullar – för dig som är diabetiker

Nyttiga kanelbullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.