Så ska japanska bebisar bli starka och hälsosamma

JAPAN-LIFESTYLE-BABY-CRY-SUMO

Att alla länder har olika spännande och något ovanliga traditioner är välbekant så frågan är, kände du till den här japanska traditionen som ska få barnen att växa upp hälsosamma och starka?

Det ligger nämligen till såhär att under gårdagen samlades över hundra små bebisar och deras föräldrar i Irugi-templet i Tokyo. Nu var det inte någon ”sumo-audition” som stod på dagordningen utan en uråldrig tradition som ska skänka de små såväl hälsa som styrka. Hur? Jo, sumobrottarna i templet ska helt enkelt få barnen att börja gråta.

Gråten sägs kunna höras av Gud som i sin tur välsignar barnen med just hälsa och styrka i livet. Brottarna befinner sig i ringen och istället för att utse vinnare och förlorare så har sumobrottarna med bebisarna i ringen. Om bebisarna inte gråter självmant (vilket man kanske kan tänka sig vore ganska naturligt i sammanhanget) så försöker sumobrottarna helt enkelt få bebisarna att skrika genom att på hyfsat humant sätt (får vi hoppas) skrika åt bebisarna och bolla runt (!) på de små liven.

I slutet av cermonin, som har över 400 år på nacken, ropar man i kör” Banzai raku” vilket betyder ”lev länge!” Har du och din familj någon tradition kring barnen som ni har tagit med er genom generationerna? Dela gärna med dig i kommentarerna eller här på Facebooksidan.

Här på Doktorn.com hittar du mer om barnens hälsa!

Källa: AFP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.