Släpp tabun och kasta tamponger på dina fiender!

shutterstock_177890855

Att mens kan vara tabu vill två tjejer råda bot på genom en något annorlunda idé. 

Andrea Gonzales och Sophie Houser från New York har nämligen skapat spelet ”Tampon Run”. Spelet, som börjar med en röd bakgrund och en röd tidvattenvåg, går ut på att du springer nerför en gata och slåss mot fiender med tamponger istället för vapen. Istället för att hålla i vapen håller spelaren i tamponger och istället för att skjuta mot fienden med vapen kastar man tamponger på fienden. Tar tampongerna slut kan du hämta fler lådor och fylla på med ”ammunition”.

screen-shot-2014-09-12-at-12-51-49-pm

I en intervju med tidningen Daily mail konstaterar Andrea Gonzales och Sophie Houser att spelet belyser två ämnen, dels det normala i att ha mens, en normalisering som de anser att både kvinnor och män behöver acceptera. Men samtidigt sätter det även fokus på att vapen och våld har blivit normalt i samhället.

På Twitter använder de ett konto, ”Tamponrunner” för att just belysa frågor kring våld och de hoppas att spelet, och uppmärksamheten runt omkring, kan normalisera mens samtidigt som man kan föra debatt kring förekomsten av våld och vapen i såväl spel som filmer och resten av samhället

Redaktionen lyfter på hatten åt Andrea Gonzales och Sophie Houser som på ett både kul och innovativt som kreativt sätt belyser så pass stora frågor som kvinnors hälsa och våld i samhället!

Spela spelet ”Tampon Run” på www.tamponrun.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.