Stoppa pengar i burken – bli träningsmotiverad!

shutterstock_106140176

En snabb ekonomisk morot kan motivera dig att ändra dina vanor mer effektivt än att prata om generella hälsovinster. Men om det inte är din grej så ger vi dig några andra sköna tips för att komma igång med träningen!

En ekonomisk morot kan påverka din vilja att träna, det menar kanadensiska forskare som lät en grupp hjärtpatienter belöna sig själva med 30 kronor efter genomförd träning. Resultatet av detta blev att gruppen som gav sig själva träningsbonus ökade sin träning med 12 procent. Det var en större ökning än vad vanlig information och fakta om de långvariga positiva hälsoeffekterna kunde ge.

Vi på Redaktionen konstaterar att träning, med pengar som pepp eller inte, är bra och huvudsaken är att den blir av. Vilken form och hur du motiverar dig varierar naturligtvis från person till person och vi har samlat några tips nedan – om idén med pengar i burk inte passade just dig!

Tips för att hålla träningsmotivationen uppe

  • Skriv in träningen i kalendern, på så vis är det svårare att ”smita” och du har träningen som en fast punkt i ditt liv.
  • Om musik motiverar, använd musiken under träningen för att hjälpa dig komma igång och hålla igång.
  • Hitta någon, eller flera, att träna med så att ni tillsammans kan peppa varandra.
  • Planera din träning och sätt dina mål, inledningsvis kan en personlig tränare vara bra ett par gånger för att dels hitta en rimlig målsättning men även för att från början ”göra rätt” med din träning.
  • Om du lessnar, testa nya träningsformer. I dag är utbudet oändligt och hellre än att strunta i träningen, hitta en ny form som du är nyfiken på.
  • Även om du inte är motiverad, överge aldrig träningen helt. Det vill säga ”dåliga dagar” kan du snöra på dig skorna och jogga lugnt/ta en snabb promenad eller liknande så att du ändå håller igång.
  • Du känner dig bäst själv- och vet vad som motiverar. Oavsett om det är ett mindre midjemått, smärtlindring vid artros, allmänt välbefinnande eller vad syftet kan vara så är det individuellt vad som motiverar just dig!

Har du några egna träningstips? Kommentera gärna här i bloggen eller på vår Facebooksida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.