Fredagsinspiration: Besök Sveriges största manifestation mot mobbning & veckans recept!

IMG_0028

Vill du testa på hur det är att vara brandman eller lära dig hjärt- och lugnräddning? Och dessutom se artister som Molly Sandén, Sigrid, Vera Nord och Petter och Dj Sleepy på scen? Passa på nu på lördag! 

Det är organisationen Friends som arrangerar Sveriges största manifestation mot mobbning nu på lördag. Hela arrangemanget kommer att ta plats på Skansen och Sollidenscenen och sändas via Expressen TV för den som inte kan vara på plats på lördag.

Förutom Molly Sandén, Sigrid, Vera Nord och Petter och Dj Sleepy kommer även Ace Wilder, Martin Stenmarck, Nour El Refai och Sigrid och JA att uppträda. Själva scenframträdandet som börjar klockan 15:00 leds av konferenciererna Sarah Dawn Finer och Nassim Al Fakir. Molly Sandén är högaktuell med både en ny låt och video och med debatten om vikt och kroppsideal som har tagit fart med den så kallade ”hashtaggen” #överminstoltakropp där man via sociala medier kan dela sina tankar kring kroppsideal och självförtroende (Molly Sandén bloggar här på Veckorevyn där du kan läsa mer om hennes tankar kring kampanjen och sitt liv som artist). Mollys senaste video kan du se längre ner i det här inlägget och vill du läsa en intervju med henne så träffade Redaktionen Molly Sandén tidigare i år. Här hittar du hela den intervjun.

affisch-artister

Men det är inte bara artistuppträdanden på lördag. Friends erbjuder även möjlighet att testa hur det är att vara brandman, lära sig hjärtlungräddning, testa speedshooting med Hockeyförbundet och NHL-spelaren Gabriel Landeskog. På plats finns också författaren och bloggaren Sandra Beijer som delar med sig av tankarna kring sin nyligen utgivna tonårsbok. Hos Glada Hudik-teatern kan du få gnuggistatueringar, gå en frågerunda samt träffa Mats ”ICA-Jerry” Melin. Scouterna, AIK och Ultimate Performance är bara några av de namnen som finns på plats för spännande aktiviteter.

Portarna öppnas klockan 10:00 och arrangemanget håller på fram till klockan fem på eftermiddagen. Biljetter hittar du här. Vi tycker det är ett superbra initiativ och gillar Friends så självklart bloggar vi om detta. Har du inte möjlighet att komma till Skansen sänder alltså Expressen TV direkt och är du intresserad av att donera en slant till Friends arbete mot mobbning, gå in här.

Med det sagt ger vi er en musikvideo, veckans recept och önskar Friends och alla deras vänner och alla våra vänner och de som ni känner en alldeles fantastiskt härlig helg!

Trevlig helg! 

Redaktionen

Risotto med fräscha grönsaker

Risotto laddad med massor av grönsaker.

Enkelt, supernyttigt – och fruktansvärt gott. Här hittar du hela receptet på Doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.