Fredagsinspiration: Äg din morgon – äg din dag…vi berättar hur & veckans hälsobombsrecept!

shutterstock_157649864

Visste du att troligtvis hjälper det första du tänker på när du vaknar dig igenom den kommande dagen. Vi ger dig fyra frågor som du kan ställa dig själv när du vaknar för att på så vis få en riktigt underbar start på morgonen och därmed en större möjlighet att också resten av din dag blir positiv!

Du kan använda din morgonrutin till att verkligen ladda upp dagen. När du vaknar så mer eller mindre frågar du dig en rad frågor även om du kanske inte är direkt medveten om det. Tänk efter, brukar inte du ställa frågan till dig själv ”vad är det för dag” eller ”vad sjutton är klockan”?

Allteftersom när du gör dig redo för den nya dagen, borstar tänderna, dricker kaffe (svart kaffe kan faktiskt förbättra tandhälsan, läs mer här) och så vidare så kommer hjärnan sakta men säkert igång och tankarna far runt i huvudet. Mestadels är det kanske tankar som ”morgon igen” eller ”är det inte fredag idag” och ”varför är jag så trött”. Tankar som kanske inte direkt fyller ett syfte utan i värsta fall sänker dig.

Istället kan du använda dig av frågor som faktiskt hjälper dig ta kontroll över den kommande dagen. Några exempel på frågor du istället kan ställa är…

…vad har jag att se fram emot idag?

…vad är absolut perfekt i mitt liv?

…hur kan jag göra den här dagen fantastisk?

…vad är det bästa som kan hända idag?

Den här typen av frågor, om du har en positiv grundinställning, kan få dig att skifta fokus till positiva saker i livet. Det bästa av allt är att när du ställer den här typen av frågor när du vaknar så kan hjärnan komma på de mest fantastiskt kreativa svar som inte alltid behöver ha en verklighetsförankring. Som vi alla vet kan det komma upp de mest konstiga tankar när vi ska somna eller när vi vaknar så varför inte ställa frågor som kan få mycket intressanta svar!

Nyckeln till den här typen av tänkande är att göra det i minst en månad i sträck utan att fuska. Regelbundenhet hjälper dig att få in den nya rutinen och skapar en länk mellan handling och tanke. Sen handlar det om när du har möjlighet och tid att tänka den här typen av tankar. I den bästa av världar skulle alla få möjlighet att tänka när man själv vill men familj och omvärld kan alltid göra sig påmind och tillfälligt rubba även de mest positiva tankebanor. Ta därför tillfället i akt, i duschen, på toaletten eller när du precis vaknat och ställ frågorna till dig själv – låt inget annat komma emellan!

När du sedan startar dagen låt tankarna äga morgonen, försök att minska tevetittande eller datorer, mobiler och sociala medier i alla fall 15-20 minuter när du vaknat. På så vis ökar möjligheten att behålla de positiva vibbarna när dagen kör igång på allvar och det är ju underbart. Något du, och hela familjen, kan göra är att skapa en spellista. Gör en spellista för morgonen med musik som du/ni tycker om, gör er glada och som piggar upp – det kan vara en salig blandning men det är just din/er blandning. Då kan man få ett ”soundtrack” till sin morgonrutin och du bygger ännu mer upp den positiva känslan i kropp och själ.

Genom att äga din morgon så ökar möjligheten att känna att du också äger din dag – varför inte testa detta redan till helgen och en månad framåt? Med det sagt tänkte vi passa på att önska dig en underbar och rofylld helg, missa inte heller hälsobomben som är veckans recept, en leverrensande rödbetsdrink!

Trevlig helg!

önskar

Redaktionen

Rödbetsdrink – för leverrensning

Unna dig en riktig ”hälsoexplosion” med en härligt hälsosam rödbetsdrink som bland annat hjälper till att rensa levern.

Rödbetor är leveravgiftande, vitkål förebygger cancer och stödjer kroppens avgiftning, morot har en blodsocker reglerande effekt. Alfalfagroddar är lusthöjande och gurkmejan både leverrenande och inflamationsdämande. Här hittar du hela receptet på Doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.