Ta en tupplur på jobbet med strutskudden!

img65685023

Strutskudden, eller som den egentligen heter ”Ostrisch pillow” ger dig möjligheten att ta en bekväm tupplur när du vill, där du vill.

Stoppar verkligen strutsen huvudet i sanden/marken? Nja. Enligt Illustrerad vetenskap är det mer en myt som har uppstått baserat på att strutsen om ett rovdjur närmar sig lägger sig platt på marken. Ett sätt att spela död genom att lägga hals och huvud slappt på marken. Man tror att det är anledningen till att myten om att stoppa huvudet i sanden har uppstått. Men, baserat dels på myten och dels på fakta så har designduon Key Portilla-Kawamura och Ali Ganjavian tagit fram…just det, strutskudden.

Ostrich pillow säljs via företaget Studio Banana Things och är framtagen för att du ska kunna ta en tupplur var du än befinner dig. Du drar kudden över huvudet och det två hål på var sida så du kan stoppa in och värma händerna.  Det finns även självklart en öppning för munnen och näsan så att du kan andas.

Förutom att användas för att ta en ”power-nap” på kontoret menar duon bakom designen att kudden är extremt användbar på resor och när man intensivpluggar. Här nedan kan du se en film hur kudden är tänkt att fungera och vill du beställa en Ostrisch pillow går det bra här via Studio Banana Things hemsida (den finns i tre olika färger).

Skulle du kunna tänka dig att använda ”strutskudden”? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.