Ny teknik: mobiltelefon skräddarsydd för blinda!

shutterstock_160863551

En mobiltelefon med knappar anpassade för blinda kan låta praktiskt men är samtidigt i viss mån begränsande.

Företaget Ownfone tar fram möjlighet att anpassa de mobiltelefoner som säljs genom 3D-utskrift som gör att du kan anpassa knappar och utformning efter ditt tycke och din smak.

Nu lanserar man en världsnyhet, en telefon med knappar försedda med blindskrift som ska hjälpa blinda att använda telefonen. Nackdelen är att det enbart är knapparna som är anpassade, inte informationen i realtid. Men tanken är att du kan utrusta vissa knappar med blindskrift och även förprogrammera dessa, till exempel att ringa till vissa valfria kontakter.

ownfone-feat

När telefonen levereras kommer den med antingen två eller fyra blindskriftförsedda knappar som är förprogrammerade efter beställarens önskemål. Ownfone gör även telefoner anpassade för barn, äldre och särskilda arbetsplatser. Läs mer här på deras hemsida.

Ownfone finns i dagsläget inte på den svenska marknaden men Redaktionen tycker tanken är god och hoppas på fler innovativa lösningar för att fler ska kunna tillgodose sig ny teknik!

Fakta blindskrift

Punktskrift (även brailleskrift och blindskrift) används av synskadadade eller blinda personer i större delen av världen. Systemet bygger på en rektangel, en så kallad cell, bestående av sex punkter i två lodräta kolumner med tre punkter i varje kolumn. Fyrkanten är inte större än att den täcks av en fingertopp. Skriftsystemet finns för de flesta alfabeten. (Källa: Wikipedia)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.