Den digitala framtiden inom vården – nu har Health Hack Academy kört igång!

shutterstock_110936303

En unik digital satsning för alla som vill vara med och förbättra framtidens vård, det är enligt arrangören vad Health Hack Academy handlar om. Eventet, som sträcker sig under en längre tid drog igång i fredags och bland annat anordnas nu till helgen ett 48-timmars ”hackaton”.

Tanken är att eventet ska bli en mötesplats för patienter, vårdanställda och de som kan framtidens digitala hälsolösningar. Det är en blandning av designers, personer med kunskap i datakod, utvecklare av så kallade appar (små program för bärbara enheter bland annat) och teknikentusiaster.

Bland annat anordnar man ett så kallat ”hackaton” nu till helgen. Under 48 timmar kommer man genom utmaningar försöka hitta nya, innovativa lösningar inom digital hälsa. Under hackatonet möter entreprenörer, programmerare, designers och affärsutvecklare forskare, patienter, vårdpersonal och andra med medicinsk bakgrund.

Redan i fredags fick deltagarna träffa företag och organisationer som idag står för framtidens hälsoutmaningar som man ska försöka lösa.  Förutom fredagens kick-off och kommande hackaton står även totalt tre workshops och en final som går av stapeln under Digital Health Days i augusti på programmet. Efter helgens hackaton väljs nämligen ett antal finalister ut som får presentera sina idéer vid Digital Health Days.

Vi på Redaktionen tycker det är ett spännande digitalt grepp för att få fram smarta lösningar på framtidens hälsoutmaningar och hoppas att det kommer spännande, kreativa och användbara idéer ur det här konceptet.

Vi håller ögon och öron öppna för vilka framtida innovationer som kan tänkas komma ur detta!

Läs mer om Health Hack Academy och Digital health 2014 här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.