Fredagsinspiration: Handfasta tips – så tar du hand om dina händer! Plus veckans recept.

shutterstock_82776853

Händerna är bland det första som fångar våra ögon när vi möter nya människor. Och våra händer och fingrar utsätts för påfrestning så gott som varje dag. Vi ger några tips på hur du kan ta hand om dina händer – ge dina händer en härlig kur i lugn och ro i helgen.

Som många vet och har hört är god hygien viktigt när det handlar om att dels inte sprida sjukdomar men också att hålla sig själv frisk. Samtidigt använder vi våra händer hela tiden. Här kommer några handfasta tips för dina händer:

  • När du städar till exempel, utsätts dina händer för tvätt-, skur- och diskmedel, något som torkar ut händerna. Därför är det bra att använda handskar när du använder rengöringsmedel!
  • När du tvättar dina händer använd inte hett vatten, det torkar nämligen ut händerna. För att hålla dina naglar och händer i god form kan du använde nagelolja och handkräm. Händer och naglar blir oftast torrare på vintern men även om du solar mycket på sommaren. Smörj riktigt ofta och riktligt, särskilt efter att du har badat/duschat eller tvättat händerna. Och du, glöm inte att också händerna behöver solskydd!
  • Gör regelbundet rent dina naglar, gör även rent under naglarna. Klipp naglarna och tag hand om dina nagelband genom att försiktigt mjuka upp och flytta tillbaka nagelbanden, men utan att det gör ont.
  • Använd fil för att jämna till ojämna naglar, det gäller ju både händer och fötter. Om du tar bra hand om dina händer ser de bättre ut utan och du kan även förhindra att händerna åldras i förtid.

Varför inte unna dig en handmassage? Det finns handmassage som du enkelt kan göra på dig själv.

~ Handmassage ~

Klicka på bilderna, börja med den stora bilden till vänster och klicka dig fram genom massageprogrammet för händerna!

Handmassage är skönt och avslappnande och du kan antingen göra det på dina egna händer eller på någon annans. Njut – och ta hand om dina händer!
Med det sagt ger vi er veckans recept och passar på att önska en….

Trevlig helg!

hälsningar Redaktionen

Avokadosallad

Avokadosallad med soltorkade tomater, grillad kyckling & pinjenötter. 

Pinjekärnor är fulla av mineralet zink som sägs stärka hårväxten, ge sundare hud och starkare naglar.  Läs hela receptet här! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.