Valborgsinspiration: Kämpa för varenda unge!

shutterstock_120399703

Eftersom Redaktionen tar lite långledigt från och med idag så lägger vi upp en fredagsinspiration/Valborgsinspiration redan nu. Du kan göra skillnad, många bäckar små och flera kan göra mera – det är vad det här blogginlägget handlar om. 

För lagom till Valborg och första maj kommer Unicef, som vi aktivt stödjer, tillsammans med bland annat TV4 att sända Humorgalan som syftar till att samla in pengar till de som är i stort behov av hjälp. Vi gillar Unicef för att de omsätter sina bidrag till aktiva kampanjer runt om i världen där det verkligen behövs. Som exempel köper vi inte längre in julgåvor till annonsörer och samarbetspartners utan skänker istället en större summa, som växer år för år, direkt till Unicef verksamhet. Du kan också bidra, till exempel tycker vi nog med handen på hjärtat att det är betydligt trevligare att lägga pengar till Unicef än köpa smällare nu i Valborg, eller vad säger du?

Den fina texten nedan, och bilderna, kommer från Unicef och vi tycker att de inte bara inspirerar till givmildhet utan också till eftertanke och medvetenhet om att även om vi i Sverige inte alltid har det toppen (alla kan drabbas av dålig hälsa, arbetslöshet, ekonomiska problem, sorg, smärta med mera) så finns det många i världen som har det värre. Och då och då behöver vi tänka på våra medmänniskor och ge det lilla vi kan för vi på Redaktionen tror på att flera kan göra mera och din hjälp behövs!

Ps! Längre ner hittar du veckans recept också som innehåller spenat (visste du att en spenatshot om dagen kan stoppa sötsuget? Läs mer här)…

Trevlig Valborg! 

Redaktionen

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över. Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller ”facebooka” om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet. Du kan göra större skillnad än du tror!

HUMORGALAN – 1 MAJ, KL 20-22 PÅ TV4.

Det blir humor, allvar och musik när David Hellenius, Anja Pärson och Eva Röse står som värdar i den direktsända galan. Uppträdanden från First Aid Kit, Nina Persson och Eric Saade och sketcher skrivna av Robert Gustafsson med bland annat Kenza, Felix Herngren, Marie Richardsson och Peter Dalle. Reportage med Charlotte Perrelli, Eric Saade och David Hellenius.

Titta på torsdag kl 20 när de och många fler gör allt de kan för att fler ska bli Världsföräldrar.

Klicka på bilderna för att läsa mer om varje bild.

Lax- och svamplasagne med spenat och keso

En god och smakrik lasagne.

Du kan självklart byta ut kantarellerna mot någon annan svamp om du hellre vill det. Servera med en krispig grönsallad. Här hittar du hela receptet på Doktorn.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.