Galaxy S5: Fokus på hälsa, ja – medicinsk utrustning, nej!

1394122799

Under Mobile World Congress i Barcelona för ett par veckor sedan var det ingen hemlighet att mycket av fokusen låg på att koppla ihop smarta mobiler och surfplattor med hälsa. Samsung, som släppte sin senaste smarta mobiltelefon S5, ville till och med gå ännu längre.

Samsung har sedan tidigare utvecklat programmet S Health med en rad hälsorelaterade funktioner. Bland annat stegräknare,matspårning där du fyller i vad du ätit för att hålla koll på dagens kaloriintag. S Health har även termometer och luftfuktighetsmätare. Men där S Health bara är ett program tar Samsung det ännu längre med nya Galaxy S5 som även inkluderar en pulsmätare.

Det var utifrån pulsmätare som man skickade in en ansökan till Sydkoreas motsvarighet till hälsovårsdmyndigheten för att få Galaxy S5 klassad som medicinsk utrustning. Det skulle inte bara betytt en fjäder i hälsohatten utan kunde även ha inneburit att man i förlängningen kunnat använda telefonen för medicinskt bruk.

Även om certifieringen som medicinsk utrustning inte höll hela vägen då det beslutades att S5 inte är medicinsk utrustning märks det att tillverkarna av mobiltelefoner och surfplattor lägger fokus på samt kombinerar hälsa och mobil teknik allt mer genom integrerade funktioner, programvara och kringutrustning som smarta klockor (Samsung lanserade i samma veva som man lanserade S5 bland annat Gear fit, en träningsklocka som du kopplar till din telefon).

Ryktet säger att populära Apple håller på att ta fram ett alldeles eget hälsoprogram som kommer att lanseras tillsammans med nästa version av operativsystemet iOS.Men den här gången var Samsung först med S Health och pulsmätaren på Galaxy S5! Skulle du kunna tänka dig att använda din mobiltelefon för att hålla koll på hälsan? Kommentera gärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.