Så mycket minskade medicinförbrukningen genom körsång

shutterstock_120693349

För de boende på Östralycke i Karlshamn visade det sig att körsång var receptet på inte bara ökat välbefinnande utan även gav effekt på medicinförbrukningen.

Det rapporterar P4 Blekinge. Sedan januari har ett femtontal av de boende deltagit i körsång en gång i veckan. På samma gång som allt fler har anslutit sig till körsjungandet så har man sett att mängden medicin mot oro och aggressivitet minskade. Körsången är så populär att det till och med har blivit kö för att få vara med. Hur underbart är inte det!

Innan körsången satte igång låg de flesta boende på siffran nio på en skala upp till tio som mäter välbefinnandet och livskvaliteten samt medicinering. Ett par månader in så har den siffran halverats och vissa boende är till och med nere på siffran tre. Ingegerd Stam är boende på Östralycke och säger såhär till P4 Blekinge angående körsången:

Det betyder väldigt mycket, man blir glad en lång stund innan och en lång stund efter”.

Fakta

Körsången är en del av ett pågående kvalitetsarbete för att öka välbefinnandet hos de boende där individen hela tiden står i fokus. Alla aktiviteter utgår från egna intressen som delvis hämtas från en levnadsberättelse de anhöriga skriver.  Allt dokumenteras och följs upp. Mätningen sker i två kvalitetsregister som även inkluderar ät- och sovvanor.

Mer läsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.