Så kan selfies ge dig löss!

shutterstock_130896410

Selfies, fenomenet att ta bilder på sig själv och sina vänner, kan vara orsaken till att förekomsten av hårlöss har ökat.

Det menar i alla fall den amerikanska lössexperten Marcy McQuillan. Hon säger att förklaringen till att man har sett en stor ökning av löss bland tonåringar det senaste året mycket väl kan vara att allt fler tar bilder på sig själva tillsammans med vänner, så kallade selfies.

Vanligtvis har yngre barn oftare löss men ökningen hos high shchool och college elever tror Mary McQuillan kan bero på selfies. ”Varje ungdom som jag behandlar erkänner att de tar selfies varje dag” säger hon i ett uttalande. När du tar en selfie är du ofta nära den person som håller i mobiltelefonen och det gör att lössen enkelt kan föras över mellan personer.

Den största snackisen just idag när det gäller selfies är den här som skådespelaren och programledaren Ellen DeGeneres tog under årets Oscars-gala. Man får hoppas att samtliga inblandade är lusfria…

ellen-oscar-selfie

Hur märker jag om jag har löss? De första symptomen är nästan alltid klåda som är ihållande och irriterande. Inte alltid, men för det mesta – i början kan det dock vara så att det inte kliar och då är det mer medvetenheten om att barnet vistas i en miljö med risk för smitta som bör göra dig uppmärksam på att kontrollera om barnet har fått löss. Läs mer om behandling av löss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.