Så undviker du 14:55-dippen!

shutterstock_136830554

Ulrika Nybäck är motivations- och energiföreläsare som menar på att fem minuter i tre är den tid då vi får allra minst gjort. Men det finns tips på hur du kan undvika eftermiddagsdippen!

Det är Metro Jobb som har intervjuat Ulrika Nybäck på temat eftermiddagströtthet. Bland annat nämns en brittisk, icke-vetenskaplig, undersökning med 450 kontorsarbetare som just fem i tre ansåg att eftermiddagströttheten slog till som värst. Eftersom Ulrika Nybäck kände igen sig i detta beslöt hos sig för att sätta ihop några tips för att undvika trötthet, sötsug, brist på motivation och huduvvärk.

Till Metro Jobb säger Ulrika Nybäck att hon ”blev intresserad av hur mycket vi själva kan påverka hur vi mår. I stället för att fokusera på vad som gör oss trötta och sjuka, blev jag intresserad av vad som får oss att må bra.” Hon konstaterar också att ”de bästa metoderna ger verkligen energi som räcker hela dagen.”

Ulrika Nybäck föreläser hon om motivations- och energinycklar baserade på forskning och egen erfarenhet och här är de bästa tipsen för den så kallade 14:55-dippen:

Ulrikas recept mot 14.55-dippen

  • 90-minutersmetoden Hur trött du känner dig på eftermiddagen beror mycket på hur förmiddagen har sett ut. Har du tagit paus? Stretchat? Druckit vatten? Jag jobbar numera i max 90 minuter där jag verkligen fokuserar, och tar sedan en energipaus, för att sedan jobba 90 minuter igen.
  • Energigivande vision Vilken vision vill du ha för din dag? Om du exempelvis bemöter folk trevligt får du mycket mer energi tillbaka än om du utstrålar negativism, och den energin håller tillbaka 14.55-  dippen. Även tydliga mål för vad du ska åstadkomma gör att arbetet flyter bättre.
  • Ät inte för stora portioner Ät inte mer än att du står dig i max tre timmar. Om du äter mer blir du ofrånkomligt trött. Du håller dig piggare om du i stället satsar på ett hälsosamt mellanmål när du börjar bli hungrig igen. Jag äter nötter och frukt.

Källa: Metro Jobb

Mer läsning:

En reaktion på ”Så undviker du 14:55-dippen!

  1. Ping: ETT MELLISTIPS | starkochglad.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.