Åk skidor för barns hälsa – nu på lördag!

shutterstock_153457523

OS i all ära, nu på lördag är det internationella barncancerdagen och då kan du passa på att åka skidor mot barncancer i årets viktigaste längdåkningslopp – Ski of Hope!

Internationella barncancerdagen har som syfte att uppmärksamma cancerdrabbade barn och ungdomar världen över och att samla in pengar till barncancerforskningen. Som en del av kampanjen genomför man därför längdåkningslopp runt om i landet. Du kan själv arrangera ett lopp om du vill så passa på att dra ihop ett gäng:

  • Ski of Hope kan genomföras var helst där det finns snö och längdspår, såväl i stadsmiljö som ute i naturen
  • Det finns ingen begränsning i antal deltagare
  • Alla kan delta – du avgör såväl tid som sträcka och genomför loppet i din egen takt
  • Vill du bidra till insamlingen men inte kan närvara, gå in på Ski of Hope’s insamling

I dagsläget kommer lopp att genomföras på Stockholms stadion och i Norrköping, här kan du se mer detaljer om tid och så vidare. Du skänker 100 kronor som går till kampen mot barncancer (barn under 7 år, valfri summa). Om du skänker ytterligare 100 kr får du en fin Ski of Hope-mössa men det finns endast 500 st så först till kvarn där!

Barncancerfonden ser helst att du skänker summan innan lördag via vår egna insamling ”Ski of Hope”, eller direkt på plats med kort eller kontanter. Så på med skidorna och ta ett lopp för barns hälsa!

Fakta Ski of Hope

Ski of Hope är det första skidloppet i Sverige där tiden inte är det viktigaste. Alla deltar efter egen förmåga och syftet är att samla in pengar till kampen mot barncancer. På plats finns det också möjlighet att få hjälp med vallning och utlåning av barnskidor i ett begränsat antal. Lite förfriskningar hoppas vi också att vi ska kunna erbjuda till självkostnad. För organisationer och företag som vill arrangera Ski of Hope, se Barncancerfondens riktlinjer för företagssamarbeten.

Mer läsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.