Kalenderflickorna 2014 – beställ redan idag!

Alexandra-med-mustasch

Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Ökad jämlikhet mellan forskningen på kvinnors och mäns hälsa är något som inte bara är önskvärt utan också livsviktigt.

Till exempel skriver vi i en artikel i dag om hur många biltillverkare satsar mycket på säkerheten men tyvärr forskar mer på mäns fysiologi än kvinnors vilket leder till försämrad säkerhet i bilarna för kvinnor.

Just detta, att man ofta endast utgår från män och mäns hälsa i forskning var något Alexandra Charles ville belysa via föreningen 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Syftet med föreningen är att få forskningen som ligger till grund för allt från läkemedelsutveckling till behandlingsmetoder och ekonomiska incitament inom vård och omsorg att ta hänsyn till såväl ett manligt som kvinnligt perspektiv.

I år ger man som ett led i detta arbete för tionde året i rad ut sin kalender, Kalenderflickorna. Kalendern porträtterar såväl starka kvinnor som män, i år med svartvita bilder och tema kultur och hälsa och inspirerande livsmotton.

Fotografer för kalendern är i år Angelica Engström och Veronica Campbell och några av de medverkande är folkkära artister som Helena Bergström, Tommy Körberg, Babben Larsson med flera. Årets insamling går till Kvinnor & Hälsa samt Prostatacancerförbundet för forskning på prostata- och gynekologisk cancer. Toppenbra initiativ som alltid så varför inte passa på att antingen bli medlem direkt eller bara beställa kalendern till dig eller någon du känner redan idag och slå ett slag för hälsan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.