Fredagsinspiration: Härliga hälsosamma tips till fars dag & veckans recept!

Att fira fars dag med en härlig promenad i skogen kan räcka långt!

Att fira fars dag med en härlig promenad i skogen kan räcka långt!

Presenter på fars dag behöver absolut inte vara bara slipsar, deodoranter och kalsonger. Vi har några härligt hälsosamma tips lagom till söndagen!

Eftersom vi tycker att alla pappor förtjänar att må bra, vara hälsosamma och självklart friska så vill vi tipsa om hälsorelaterade ”presenter” som kan passa till alla pappor:

✓ Planera en hälsoaktivitet!

Planera en hälsosaktivitet för hela familjen, det kan vara en långpromenad, att besöka ett badhus eller ett gym tillsammans. De allra flesta erbjuder någon form av presentkort på allt från bad till gym och massage – passa på om den du vill fira inte redan går på någon form av aktivitet att göra det på fars dag. Kanske låta pappa göra någon spa-liknande behandling?

Eller varför inte en promenad i skogen, ta med kameran och picknick, det är också ett sätt att fira Fars dag!

✓ Styr upp maten!

Smoothies, färsk frukt, nyttiga grönsaker – låt fantasin flöda på fars dag. Det behöver inte vara tung mat och bara sockerintag i form av kakor och tårtor under dagen utan försök hitta andra vägar. Det finns en uppsjö receptbanker, bland annat vår egen, där du kan hitta nyttigare recept.

Det krävs ofta inte mycket för att maten ska bli bara lite nyttigare, mycket godare och ännu festligare!

✓ Hälsopresenter!

För den som redan tränar kan olika hälsorelaterade presenter vara en idé. Kanske ett presentkort i antingen iTunes (Apple/iPhone) eller Google Play (Google/Android) för att köpa någon träningsapp kan vara något?

Ett par nya träningsskor eller varför inte en pannlampa eller reflexer nu när det blir allt mörkare kan också passa bra!

✓ Njut av dagen!

Ta det lugnt, planera inte för mycket på fars dag, njut av dagen! Och du, har du inte möjlighet att hitta på något speciellt – gör egna presentkort. Lägg lite tid på att göra presentkort till pappa med saker som ”egentid” eller ”spabehandling” och liknande. Låt fantasin flöda, för våra pappor finns ju hela året, inte bara en viss dag!

I vilket fall, stressa eller hetsa inte. Tvinga inte upp alla för tidigt bara för att, rusa inte mellan varje butik för att hitta något till den som redan har allt utan tänk efter och tänk till. En enkel men genomtänkt gåva är ofta mer uppskattad än flera ogenomtänkta. Och du, glöm inte alla organisationer som arbetar med mäns hälsa, en gåva till en sådan i kombination med en fin blomma till den som ska firas kan vara minst lika uppskattad!

Vi på Redaktionen säger grattis på fars dag nu på söndag till alla pappor. Och varför inte börja söndagen med veckans recept som frukost på sängen? Mums!

Trevlig helg & grattis på Fars dag!

Redaktionen

Glutenfria och laktosfria pannkakor

Pannkakor för dig som är gluten- och laktosintolerant.

Servera gärna med färska bär eller liknande, passar perfekt som till exempel frukost. Här hittar du hela receptet på DOKTORN.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.