Nähapp – hälsoappar inte alls så nyttiga som du kanske trodde!

shutterstock_156440477

Veckans fråga på hemsidan har varit och är om du använder någon hälsoapp till din smarta telefon eller surfplatta. Men en rapport visar att många appar kanske inte alls är särskilt värdefulla ur ett hälsoperspektiv.

Det är Tidningen Metro som berättar om en ny rapport från Institute for Healthcare Informatics (IMS). Forskare har utvärderat inte mindre än 40 000 hälsoappar (!) och resultatet visade sig nedslående.

Det var nämligen endast 16 275 av dessa som hade någon direkt nytta och var direkt relaterade till hälsa genom att ta fram data om användaren och sedan erbjuda någon form av råd hur man använde informationen. Förutom att studera själva apparna har man även intervjuat såväl utvecklarna av appar som läkare.

Rapportens författare skriver att det ”i dag finns en svinlande mängd hälsoappar att välja bland, som är begränsade både i vägledning om kvalitet och medicinskt stöd. I både USA och Storbritannien har försök gjorts för att ge professionell vårdhjälp via appar, men deras omfattning och effekt är i dagsläget väldigt begränsande.

Nåja, tycker vi på Redaktionen. Det finns i alla fall 16 275 appar som då är riktigt bra så vi hoppas att man lyckas pricka rätt. Varför inte passa på och gå in och svara på veckans fråga här, avänder du någon hälsorelaterad app till din smartphone och/eller surfplatta?

Källa: Metro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.