Internationella psoriasisdagen: Få råd om hudproblem på Stockholms central

93cc4b467137a030_org

Som ett led i en av de största kampanjerna man har gjort ger Psoriasisförbundet dig som besöker Stockholm central möjlighet att träffa vårdpersonal för att prata huden.

Hälsovetare, ombudsmän och sjuksköterskor är på plats på Stockholm central mellan 07:00 – 19:00 och ger dig råd om hudutslag, eksem, psoriasis och andra vårdfrågor. Allt för att sätta fokus på hudproblem och då framförallt psoriasis. Förutom eventet på Stockholms central har man även kört igång en av de största kampanjerna som har gjorts inom den svenska handikapprörelsen.

Kampanjen går under namnet ”En till”. Budskapet är ”en till behandling, en till medlem, en till människa” och det finns mer information här på kampanjsajten. I kampanjen ingår såväl annonsering som öppet hus på behandlingsanläggningar och hudkliniker runt om i landet. Den fina kampanjsymbolen är en tumme i en blå ring och för dig som använder Facebook och vill visa ditt stöd går det bra att lägga till symbolen på din profilbild – passa på att visa ditt stöd.

entill_web
Klicka på bilden så kommer du direkt till Psoriasisförbundets kampanjsida.

Fakta: Internationella psoriasisdagen

Den 29 oktober firas Internationella Psoriasisdagen i över 50 länder. Syftet med dagen är att ge 125 miljoner människor med psoriasis runt om i världen en gemensam röst. Dagen genomförs på initiativ av psoriasissjuka och IFPA, International Federation of Psoriasis Associations, dess medlemsförbund och samarbetspartners i alla världsdelar. Det internationella temat för 2013 är ”Global access to treatment”, det vill säga en ambition om att uppnå allas rätt till vård och behandling i hela världen. I Sverige är villkoren bättre än i många andra länder men arbetet för att öka kunskapen om psoriasis och psoriasisartrit samt förståelsen för hur det kan vara att leva med sjukdomen får aldrig avta.

För att uppmärksamma Internationella Psoriasisdagen kommer Psoriasisförbundet och dess läns- och lokalavdelningar att genomföra olika aktiviteter på central och lokal nivå i form av Öppna Hus på behandlingsanläggningar och hudkliniker. Detta innefattar bland annat informationsinsatser mot vårdprofession och allmänhet. De senare har alla människor med psoriasis i fokus och i synnerhet de ”mitt i livet” det vill säga åldrarna 18-45 år, därav en tonvikt på sociala medier vid sidan om de fysiska aktiviteterna den 29:e oktober. Varmt välkommen den 29 oktober till Öppet Hus på din lokala avdelning. Du hittar alla adresser på Psoriasisförbundets hemsida. Källa: Psoriasisförbundet

shutterstock_67707349 (3)
Klicka på bilden så kommer du till vår artikel om psoriasis där du kan läsa mer om behandling.

Fakta: Psoriasis – vad är symtomen?

Det kan vara komplicerat att diagnostisera psoriasis då det inte finns någon specifik metod att fastställa diagnosen. Istället får man basera diagnosen på typen av utslag och vart på kroppen de befinner sig. Ibland kan man se att huden fjällar eller att olika typer av rodnad har uppstått men beroende på hur allvarliga symtomen är kan det vara svårt att diagnostisera psoriasis på första läkarbesöket. Läs mer om psoriasis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.