Fredagsinspiration: En enklare tillvaro & veckans recept!

shutterstock_129586925

Det krävs inte mycket för att förenkla tillvaron. Tid, kraft, vilja och våra små knep hjälper dig på god väg mot ett enklare liv.

Förändringar behöver inte vara stora för att göra skillnad. Vi har några exempel på små förändringar som ändå ger en känsla av att något annorlunda, något nytt och kanske något bättre händer i livet.

Först tänker vi att du ska se efter ditt hem. Finns det mycket röra, många saker som inte ska vara där och en struktur som bidrar till stress mer än ro? Då är det dags att göra något åt det. Låt var sak ha sin plats, organisera efter eget tycke och smak. Kaos är bra i lagom doser, att ha koll och kontroll hjälper mycket i stressiga situationer. Och om du ändå tycker kaos är bra, varför inte testa motsatsen till exempel under en helg. Du kanske upptäcker saker du inte visste om dig själv.

Mat är viktigt för oss och hjälper oss må bra. Mat innebär också att vi måste handla och till viss del vara organiserade. Hur gör du när du handlar? Står du mitt i matbutiken, sent, eventuellt med barn, och är hungrig? Eller tänker du innan du går och handlar? Att i lugn och ro planera dina inköp och inventera skafferiet bidrar till mindre stress och bättre kontroll över det du äter. Vi är vad vi äter och med bättre koll och mätt mage handlar du smartare.

För många är morgonen ett stressmoment. Fort iväg och inte sällan glömmer man både det ena och det andra. Låt istället morgonen ta tid. Ställ in klockan lite tidigare, gå upp och få ett utrymme mellan dig och dagen. Kom in ett par minuter tidigare till jobbet och låt saker och ting komma på plats först. Om du tillåter dig själv att ta tid på morgonen kan dagen bli mycket bättre och mer rofylld. Och du, det finns mer tid än du kan tro!

Underskatta inte förmågan att skriva ner saker. I dag finns det många appar, program till mobiler och surfplattor, och för den som inte vill använda det så går det bra med ett anteckningsblock. Skriv ner saker som du vill komma ihåg, saker som måste göras. Stryk över det du har gjort och bocka för det som du känner dig nöjd med. Skriv också ner någonting som var bra med dagen, på så vis kan du se tillbaka på det som var bra när du behöver det. Låt appen eller blocket vara med dig jämt, tveka inte att skriva upp saker men framförallt, skriv inte upp på olika ställen. Då blir det rörigt, bestäm dig för en plats där du skriver upp det som är viktigt i ditt liv och det som du behöver komma ihåg.

Vi på Redaktionen vill understryka att ingens liv är perfekt. Det går inte att alltid ha full kontroll och samtidigt vara glad, se bra ut och må bra. Det går däremot att underlätta för alla dessa saker och det gör du genom att ge dig själv  tid att vara smart. För åter igen, tid finns, det handlar om vad du gör med den. Oavsett vad du har att göra i helgen, testa något av våra tips – kanske ladda ner en app eller skaffa en anteckningsbok som är bara din och där du skriver ner dina tankar och ”att göra”-saker.

Med det sagt, här kommer veckans recept som är riktigt nyttigt. Glöm inte att kika på in Doktorn.com och Huden.se i helgen om du har några frågor och funderingar kring medicin, hälsa och välbefinnande. Ha en riktigt härlig helg önskar vi på Redaktionen!

Redaktionen

Kycklingfiléer med bulgur- och kikärtssallad

Bulgur passar utmärkt att använda i sallader. Dessutom är det rikt på proteiner, mineralämnen och vitaminer. Här hittar du hela receptet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.