Första hjälpen för ditt husdjur – gratis i din mobil!

shutterstock_100533391

Som du kunde läsa i fredags blir vi allt mer beroende av att ha med vår mobiltelefon, något som inte enbart är negativt. Mobiltelefonen kan till exempel vara en bra hjälp om olyckan skulle vara framme – något som försäkringsbolaget Agrias app tar fasta på.

Appen heter Djurguiden och lanserades 2011. Tidigare i år nominerades den även till ett prestigefyllt pris och enligt ett pressmeddelande från Agria själva hade appen i maj närmare 70 000 nerladdningar. När det gäller hälso- och sjukvårdsappar är det bra att kolla på antalet nedladdningar och även läsa kommentarer för att bilda sig en uppfattning om apparnas trovärdighet och pålitlighet.

mzl.qxkacjje.320x480-75 mzl.dwjacseu.320x480-75

Agrias djurguide innehåller första hjälpen-råd, visar var du hittar närmaste veterinärklinik och ger även förebyggande tips på hur du kan undvika skador. Det som vi på Redaktionen tycker är bra med Djurguiden är att eftersom vi oftast har med oss telefonen finns den nära till hands vilket betyder att även guiden gör det. Agria själva säger att det inte är frågan om en regelrätt uppslagsbok utan ett komplement som ”beskriver de vanligaste fallen där det är viktigt att agera snabbt och på ett sätt som inte förvärrar skadan eller sjukdomen.”

Förutom såväl akuta råd som förebyggande tips innehåller Djurguiden även en lista på hund- och kattnamn. Har du skaffat en hund- och/eller kattunge som du inte kan bestämma namnet på kan du få inspiration via appen.

För närvarande finns appen till iOS Apple/iPhone (på bilden) och Googles Android. Och nämnde vi, den är helt gratis. För dig som har någon annan form av mobiltelefon är det precis som med Doktorn.com, du besöker Agrias hemsida och den anpassas då till att du surfar på en mobiltelefon. Glöm inte att kontakta Agria om du upptäcker något som står i appen och som du tror inte stämmer – det gäller alla hälsoappar och är bra att tänka på för din och andras skull!

Ladda ner appen i Apples App Store eller i Google Play.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.